NEWS

OTVOREN NOVI SUVREMENI GRADSKI BAZEN U POREČU (satira sa stranica PK Poreč)

03.01.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / OTVOREN NOVI SUVREMENI GRADSKI BAZEN U POREČU (satira sa stranica PK Poreč)
802bazen_lokva1.jpg

Dana 23.12.2005. u Poreču je napokon otvoren novi suvremeni gradski bazen (vidi fotografiju gore). Svečanom otvaranju koje je održano u 22,00 sata prisustvovalo je preko 200 razdraganih mladih sportaša, članova lokalnog plivačkog, vaterpolo i kluba za daljinsko plivanje. Mladi sportaši nisu mogli sakriti svoje zadovoljstvo što su, uz već postojeće objekte namijenjene vodenim sportovima kao što je npr. Jadransko more, dobili novi, moderan, ekološki objekt. Osim na sportaše mislilo se i na gledaoce, kojih oko objekta može stati nekoliko tisuća. Napokon je i Istarska županija, kao najbogatija u Hrvatskoj, dobila objekt koji u potpunosti odgovara ekološkim standardima svjetske plivačke federacije (Zelena FINA) i koji će zasigurno dati novi zamah eko-plivanju u Istri, u skladu s ekološkim opredjeljenjem Županije (neka naša Istra blista). Bazen je po svojim karakteristikama sličan ostalim novosagrađenim bazenima u Hrvatskoj – pun je vode. Po jednoj karakteristici se ipak bitno razlikuje od ostalih bazena – neusporedivo je bogatiji florom i faunom, što će svakako privući mnogobrojne biologe, čime će se ostvarivati dodatni prihodi koji će služiti pokrivanju troškova bazena, a da o doprinosu znanosti ne govorimo.

Na gornjim slikama vidimo prve kupače u novom porečkom bazenu. Evo što su izjavili o novom bazenu, slijeva na desno :

.ssssss .. …………………… kre, kre .. ………. dobro je, dobro .

Slika : Prekrasan pogled s istočne tribine bazena

Raduje nas što se u gradu Poreču nastavlja aktivnost na izgradnji novih objekata sportske infrastrukture. Tako u članku objavljenom u Glasu Istre od 28.12.2005. saznajemo da su predsjednik ZSUGP gospodin Markežić i dogradonačelnik gospodin Žužić, nakon što su izrazili veliko zadovoljstvo zbog dovršetka eko-bazena, na novogodišnjem prijemu za čelnike sportskih udruga grada, najavili skoru izgradnju četvrte velike sportske dvorane u gradu i osmog nogometnog igrališta. Time se, do sada jako zapostavljenim tzv. ´´suhim´´ sportovima u gradu Poreču, otvaraju nove perspektive razvoja te dobivaju ravnopravan tretman s, do sada neopravdano favoriziranim vodenim sportovima.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email