NEWS
VALFRESCO sredina

Otvoren festival mora “aMore”

4
14.06.2017. 10:31; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Otvoren festival mora “aMore”

– Kao grad koji živi uz more i s morem, ponekad zaboravljamo koliko nam ustvari dobroga ono donosi. Baš zato čestitam organizatorima prvog festivala koji je u potpunosti posvećen moru jer su ga organizirali upravo u Poreču, najljepšem gradu Istre, ali i Jadrana. Čestitam im jer prepoznaju važnost jednog od naših najvažnijih resursa, a isto tako žele upoznati i uključiti zajednicu u to. Vjerujem da ćemo kroz dva tjedna festivala naučiti, kroz zabavu, znanost, umjetnost i kulturu dodatno cijeniti to prekrasno bogatstvo koje imamo i da ćemo kao zajednica biti sve odgovorniji u upravljanju njime, rekao je sinoć, 13. lipnja 2017., gradonačelnik Poreča Loris Peršurić na otvorenju festivala aMORE , održanom u atriju Zavičajnog muzeja Poreštine.

Uz gradonačelnika na otvorenju su sudjelovali predstavnici organizatora Petra Počanić i Sabina Damiani, pročelnica za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, direktor TZ Poreča Nenad Velenik, ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine Elena Uljančić Vekić te v.d. ravnateljice POU Poreč Vesna Tripar.

U sklopu svečanosti otvorene su dvije izložbe: skupna foto izložba “More mogućnosti” na kojoj izlaže četrdesetak autora te multimedijalna izložba “Gdje počinje more?” petero autora, koje se mogu razgledati do 25. lipnja.

Festival traje od 8. do 25. lipnja, a ima za cilj skrenuti pozornost na okolišni, društveni i kulturni značaj morskih ekosustava, kao i na uzroke njihove degradacije, a u svrhu njihova očuvanja. aMORE želi doprinijeti podizanju javne svijesti i poboljšanju odnosa koji lokalna zajednica, posjetitelji i turisti razvijaju i njeguju s morem. Želi pridonijeti aktiviranju svjesnijih i odgovornijih zajednica te turista/putnika koji kolektivnim djelovanjem mogu pridonijeti ispunjavanju globalnih ciljeva za održivi razvoj, a kako bi se očuvao ovaj naš neprocjenjivi i važan resurs. Festivalom se želi potaknuti umrežavanje i podržati sve inicijative koje se na bilo koji način bave morem i pridonose njegovom očuvanju i valorizaciji.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna