NEWS
Best of Poreč

Novouređena gradska plaža u Poreču oduševila kupače (video)

plaza (8)
14.06.2017. 08:39; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Novouređena gradska plaža u Poreču oduševila kupače (video)

Nedavno su dovršeni radovi na uređenju plaže između “gradskog kupališta” i “Naftaplina” u Poreču. Stjenovita i nepristupačna obala pretvorena je u šljunčanu plažu, koja je obogaćena brojnim popratnim sadržajima. Brojni kupači nisu krili svoje oduševljenje.

Uz raznovrsne i bogate sadržaje, plaže su zasigurno neizostavan dio turističke ponude u ljetnoj sezoni. Iz tog je razloga Grad Poreč započeo uređivati svoje plaže. Gradsko kupalište kojim su donedavno kročili samo hrabri, postalo je prava morska oaza. Uredila se sama plaža. Umjesto stijena koje su otežavale pristup moru, sada su postavljeni kameni oblutci, pa je danas plaža idealna za najmlađe kupače, a izgrađeni su i posebni prilazi za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. No ovu plažu krase i pokoji sportski i zabavni sadržaji.

U posljednje tri godine uređeno je ukupno 5 kupališta, a u njihovu je sanaciju i uređenje uloženo preko 7 miljuna kuna. U planu su uređenja i ostalih gradskih plaža što će sigurno doprinijeti da Poreč i u budućnosti zadrži mjesto jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija na Jadranu.

Više doznajte u prilogu TV Istre:

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani