VALFRESCO-S-1123
DIP2023-TOP

Otvoren Društveni dom u Kukcima

09.03.2015. 13:13; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Otvoren Društveni dom u Kukcima
Kukci mala

Vrata Društvenog doma u Kukcima i službeno su otvorena prigodnom svečanošću koja je održana u subotu 7. ožujka 2015. pred okupljenim mještanima, partnerima i predstavnicima Grada Poreča-Parenzo.

Ovo zdanje, smješteno uz boćalište, izgrađeno radom, trudom, angažmanom i donacijama preko osamdeset pojedinaca i poslovnih subjekata, te uz potporu Grada Poreča – Parenzo, otvorio je gradonačelnik Edi Štifanić. Pritom je naglasio važnost realizacije ovakvih projekata za dobrobit lokalne zajednice, kao i činjenicu da će vrata Društvenog doma biti otvorena za sve mještane, njihove ideje i buduća okupljanja Uz to, gradonačelnik je napomenuo kako se već sada radi na realizaciji polivalentnog igrališta uz Dom, čime bi ovaj projekt konačno bio višestruko koristan za Kukce, njihove mještane i goste.

Eđidio Roša, predstavnik Mjesnog odbora Nova Vas, zahvalio se prilikom otvorenja svima koji sudjelovali u izgradnji ovog objekta kroz 18 radnih akcija i razne vrste donacija. Pohvalio je trud, uloženo vrijeme i volju, te zajedničko ulaganje mještana, kao i donatora, uz posebnu zahvalu Gradu Poreču – Parenzo na velikoj podršci.

-Inicijativa za izgradnju Društvenog doma u Kukcima krenula je 2009. godine, kada su boćari izrazili potrebu za većim boćalištem, uz istovremenu želju da se, uz boćalište, izgradi i prateća zgrada za druženja svih mještana. Time je započela izgradnja Doma od samog temelja, za što je prikupljeno 72.470 kuna donacija u novcu i materijalu od preko 80 pojedinaca i poslovnih subjekata, te uz veliku podršku Grada Poreča – Parenzo, rekao je Roša. Dom se sastoji od sale za druženje s kaminom,šanka i sanitarnog čvora, a Roša je naglasio kako će Dom biti otvoren za sve prigode i druženje mještana, od sportskih fešti do, rođendana i vjenčanja. Svim su donatorima prilikom otvaranja Društvenog doma podijeljene i prigodne zahvalnice.

Program otvaranja obogatili su svojim nastupom učenici područne škole Nova Vas, koji su okupljene zabavili pjesmom ali i duhovitim monologom „Naše stare užance“  kojeg je izveo učenik Loren Ivančić. Uz njih, na otvorenju Društvenog doma nastupio je i mladi harmonikaš Mateo Legović s dvije skladbe. Na samome kraju, prije svečanog rezanja vrpce, objekt je blagoslovio župnik Ivan Princ, a predsjednik Boćarskog kluba „Kuki“, Mirko Cvitko, otkrio je ploču na ulazu u Dom. Gradonačelnik je, nakon što je svečano prerezao vrpcu na ulazu u Dom, pozvao sve okupljene na razgledavanje Doma i prigodan domjenak.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email