NEWS

Osobni asistenti za Društvo invalida Poreč

Slika 1
22.02.2022. 16:29; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Osobni asistenti za Društvo invalida Poreč

Društvu invalida Poreč i ove je godine uručen ugovor za podršku osobnim asistentima za članove Društva . Ugovor je potpisan sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH koje osigurava naknade za asistente. Potpisivanje i svečano uručenje ugovora od strane resornog Ministarstva upriličeno je u Rijeci, dana 21.2.2022. i to za ukupno 28 udruga iz 4 županije, Istarske, Primorsko- goranske, Karlovačke i Ličko- senjske županije za razdoblje od godinu dana.

Među udrugama iz Istre ugovor je uručen Društvu invalida Poreč koje je ostvarilo uvjete za rad 4 osobne asistentice. Svečanoj dodjeli ugovora je nazočila predsjednica Društva, Nataša Basanić Ćuš.
Uloga osobnih asistenata predstavlja izniman interes Društva invalida Poreč jer omogućava pomoć i podršku najranjivijim članovima u njihivu domu. Osim toga, projekt podržava rad vrijednih, požrtvovnih, empatičnih osobnih asistentica koje svojim radom oplemenjuju život osobama s invaliditetom o kojima brinu. Duštvo invalida Poreč će nastaviti njegovati projekt osobnih asistenata sa željom da se uz podrsku ministarstva u vremenu osigura i više asistenata članovima.

Upravo su u Rijeci predstavnici udruga potpisnica ovogodišnjih ugovora zatrazili od državnih tajnica ministarstva još veći senzibilitet države u smislu priznavanja udrugama većeg broja osobnih asistenata te veće naknade asistentima za ovaj predani i vrlo zahtjevan rad. Predstavnici ministarstva su kazali da je to upravo ono sto se planira ukljuciti u sadrzaj novog zakona o asistenciji koji je u pripremi.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna