NEWS
HALF MARATON S

“Oskar znanja” za Kiaru Janko i Nolu Radaković, učenice harmonike Umjetničke škole Poreč i njihovu mentoricu Anu Šterpin Zagoranski

oskar-znanja
23.06.2016. 08:59; ; Početna / Novosti / “Oskar znanja” za Kiaru Janko i Nolu Radaković, učenice harmonike Umjetničke škole Poreč i njihovu mentoricu Anu Šterpin Zagoranski

Svečanost dodjele priznanja Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa te njihovim mentorima, održana je 17. lipnja 2016. godine u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Oskare znanja uručili su ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak i predsjednik Hrvatske zajednice županija šibensko-kninski župan Goran Pauk zajedno s predstavnicima Nacionalnog vijeća učenika i učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji su izradili kipiće Oskara znanja u suradnji sa Srednjom školom „August Šenoa“ iz Garešnice.

Kiara Janko i Nola Radaković, učenice harmonike Umjetničke škole Poreč, nagrađene su Oskarom znanja za svoje izvrsne rezultate u šk. god. 2015./2016. Također i njihova mentorica Ana Šterpin Zagoranski, prof. savjetnica nagrađena je Oskarom znanja čime je obogatila svoju kolekciju Oskara  kojih zajedno sa ovogodišnjima ima već pet.

Ponosni smo i sretni da su Kiara, Nola i Ana uz jednog učenika iz Glazbenog odjela iz Pazina te studenta Pulske muzičke akademije i njihovih mentora jedini dobitnici Oskara znanja Istarske  županije.

Učenicima i njihovim mentorima čestitkama se obratio zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak,  predsjednik Nacionalnoga vijeća učenika Karlo Horvat, predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk i predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić istaknuvši važnost nastavnika i mentora te poručivši da su oni ključ obrazovnog sustava i da bez promjene njihova statusa neće biti moguće napraviti nikakvu uspješnu reformu.

Dobitnici Oskara znanja simbol su i uzor svima kako treba raditi i ići dalje kazala je u svom obraćanju učenicima i mentorima Jadranka Žarković-Pečenković: „ Oskari znanja nagrada su i priznanje učenicima koji znanjem, kreativnošću, željom za učenjem i beskrajnim trudom postižu najbolje rezultate. Svi ovi mladi ljudi nešto su najljepše što nam Hrvatska domovina može dati. Uspješna i kreativna mlada bića koja svojoj srećom, zanosom, dobrotom, strašću i genijalnošću pokazuju kako ići dalje.“

Čestitke Kiari Janko, Noli Radaković i Ani Šterpin Zagoranski na svim uspjesima, posebno Oskaru znanja. Ponosni smo i sretni što živimo i radimo u sredini gdje postoje tako darovita, sjajna, radišna djeca kao što su Kiara i Nola i učitelji poput Ane koja predano i s ljubavlju podučava i razvija našu djecu. Kiara, Nola i Ana uzori su i poticaj svima nama. Ovakav uspjeh moguće je ostvariti samo uz veliku podršku roditelja, divnih učitelja i ravnateljice OŠ Poreč Nadije Kos.

Hvala svima uz čestitke i najljepše želje,

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email