NEWS
HALF – s

OŠ POREČ-državni LiDraNo: LENA I NINA: Radijska emisija je zajednički rad grupe!

279827043_5106799212732530_4024136227536722056_n
04.05.2022. 22:51; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / OŠ POREČ-državni LiDraNo: LENA I NINA: Radijska emisija je zajednički rad grupe!
San je svakoga učenika doći do državne razine natjecanja u području u kojem se usavršava i djeluje.
Vještine i znanja koje su članovi radijske skupine „Radio Riječ“ stekli i primijenili stvaranjem ovogodišnje radijske emisije „Naš izbor je zdrav život“ prepoznati su od strane stručnjaka i rezultirali su sudjelovanjem na državnoj smotri LiDraNo. Državna smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva ove se godine održavala od 25. do 27. travnja u Vodicama, gdje su se okupili najuspješniji učenici i mentori iz cijele Hrvatske. Zadovoljstvo da se nađu u društvu najboljih u području radijskoga izraza imale su urednice i voditeljice radijske emisije, šestašice Lena Krstinić i Nina Ritoša, zajedno sa svojom mentoricom Jelenom Uher.
 
Predan rad učenika i veliki interes koji pokazuju pri kreiranju radijskih sadržaja ove su godine dobili svoj puni izraz u radijskoj emisiji „Naš izbor je zdrav život“. Radijska emisija usredotočena je na istoimeni školski projekt te svojim sastavnicama i prilozima obuhvaća i nadopunjuje niz aktivnosti kojima se u školi obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti.
Lena Krstinić i Nina Ritoša, urednice i voditeljice, slažu se da je proces radijske emisije rezultat rada velike skupine učenika. One su, kao novinarke radijske skupine, posjetile Centar za izvanbolničko liječenje ovisnosti u Poreču te snimile opsežan intervju s dr. Antom Ivančićem.
Učenica Renee Laković napravila je intervju s predstavnicom u Vijeću učenika, Anteom Prskalo, približivši nam aktivnosti kojima učenici viših razreda obilježavaju Mjesec borbe protiv ovisnosti.
Lana Brčić i Stefany Vladušić istaknule su se kao aktivne snimateljice sadržaja i tonskih zapisa.
Stela Kovačić i Arnisa Murati doprinijele su sudjelujući u anketama i uređivanju sadržaja.
Stjepan Kolarik pokazao je najviše interesa za montažu snimljenih materijala.
Posebne zahvale idu učenicima trećega razreda koji su svojom pjesmom „Zdravlje je“, autorskim radom učiteljice Denis Mikatović, učinili emisiju zabavnom, dinamičnom i privlačnom za slušatelje. Učenike je kroz suradnički rad i kreativne procese vodila učiteljica Hrvatskoga jezika, Jelena Uher, uz podršku svih nastavnika, stručne službe i ravnateljice. Radijska emisija uistinu je rezultat zajedničkoga rada cijele škole.
 
Radijska skupina pod nazivom „Radio Riječ“ djeluje u OŠ Poreč od 2019. godine, a dosad snimljeni sadržaji mogu se preslušati na stranici https://soundcloud.com/jelena-uher.
 
 
Jelena Uher

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email