organizatori: neiskustvo vozača doprinjelo nesreći

25.04.2006. 00:00; Učitavanja: 78; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / organizatori: neiskustvo vozača doprinjelo nesreći
202Donji_Spadici.jpg

– Organizirat ćemo sigurno i dalje jer utrka je ocjenjena jako dobro – najavio je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Skok Racinga Edi Milokanović. Istaknuo je da su bili zadovoljeni svi uvjeti osiguranja staze, no da sigurnost uličnih trka ne može biti nikada na onom nivou kao kada se vozi na zatvorenom poligonu. Međutim, ulične trke su zato i daleko atraktivnije, iako je autosport opasan sport kako za natjecatelje, tako i za gledaoce koji bi željeli biti što bliže zbivanjima.

– Između ostalih sigurnosnih mjera, uoči utrke smo i na mjestu gdje se dogodila nesreća pomjerili poziciju interventnih ekipa za 3 do 4 metra, premda više zbog šarolikosti publike koja bi mogla dezorijentirati vozače. Naime, ta točka ni po čemu nije bila rizično mjesto, no kad se tako nešto dogodi, svakako da će se za iduću godinu uvjeti poboljšati – kazao je direktor utrke Dean Grbac.

 Kako su danas novinarima napomenuli organizatori, složili su se da je nesreći ipak doprinjelo neiskustvo sedamnaestogodišnjeg vozača Roberta Rauša iz Novog Marofa, jer iskusni vozač vjerojatno ne bi nastavio utrku nakon što je izlijetanjem automobila u zavoju broj 2 udario u betonski blok, a što je potom vjerojatno i uzrokovalo otkazivanje kočnica u zavoju broj 4 i proklizavanje auta.

K.M.

Print Friendly, PDF & Email