NEWS
Best of Poreč

Općina Vižinada

19.06.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Općina Vižinada
57Vižinada.jpg

NAKON 12 GODINA IDS U VIŽINADI PREDAO VLAST

Nakon 12 godina IDS je predao vlast – novi predsjednik vižinadskog Općinskog vijeća izabran na preksinoćnjoj osnivačkoj sjednici je Marino Baldini, nositelj SDP-ove liste. Njega su predložili vijećnici Nezavisne liste, HSS-a i SDP-a, a u tajnom glasanju dobio je povjerenje upravo vijećnika s tih lista, dok su četiri bila protiv. Zahvalivši se na ukazanom povjerenju Baldini je rekao da će nastaviti s ostvarenjem kapitalnih projekata u gospodarstvu, školstvu, kulturi i socijali kao i drugim djelatnostima, onako kako ih je započeo i vodio prerano preminuli bivši načelnik Aldo Ritoša.

– Njegov i svi drugi pozitivni primjeri obvezuju nas da radimo na dobrobit Vijeća i svih naših građana. Na protekle lokalne izbore izašlo je više od 60 posto građana, što sve vijećnike, a posebno mene, obvezuje da svoj mandat odradimo etično i transparentno, rekao je Baldini. Za izbor predsjednika Vijeća stigla su dva prijedloga; naime IDS-ovi su vijećnici predložili Dorijana Ritošu.

Općinsko vijeće Vižinade čine sljedeći vijećnici: Dorijano Ritoša, Marijan Arman, Dario Baldaš, Feručo Marković (IDS), Bruno Poropat, Marino Baldini, Ðoni Šimonović (SDP), Adrijano Ritoša, Valter Šikman, Suzana Dobrilović (Nezavisna lista) te Marino Circota (HSS).

Preuzeto iz Glasa Istre – V. Md.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani