Košarka

20.06.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Košarka

Košarkaški klub Novigrad je organizirao «Turnir mladih» koji je ujedno bio i oproštaj od nekoliko juniora kojima završava igrački staž u klubu pošto KK Novigrad okuplja samo mlade do 18 godina. Na turniru su osim domaćina nastupili i KK Stoja iz Pule, KK Koper iz Slovenije i bosanski klub Radnik iz Bijeljine koji su uzvratili posjet Novigrađanima nakon što su novigradski košarkaši gostovali u Bijeljini početkom prosinca prošle godine. Turnir se igrao dva dana a igralo se u dvoranama osnovnih škola u Novigradu i u novoj dvorani u Bujama po sistemu svatko sa svakim.

Turnir su prvom utakmicom u Novigradu otvorili domaćini i gosti iz BiH. Osim prve četvrtine koju su dobili domaćini s dva koša prednosti sve ostalo je bilo na strani gostiju koji su odličnom igrom u obrani i efikasnim napadom došli do pobjede od 88:67.

Drugu utakmicu su domaćini igrali s Koprom. Nakon vodstva Kopra u prvoj četvrtini domaćini igraju bolje u drugoj i dolaze do minimalnog vodstva. Nakon treće četvrtine Novigrad još uvijek ima vodstvo od dva koša ali u zadnjoj četvrtini im ponestaje snage što koriste Slovenci pa preokreću rezultat u svoju korist i dolaze do pobjede od 71:59.

Drugog dana se igralo u Bujama a domaćini su igrali protiv suparnika iz prvenstva, Stoje iz Pule. Nakon izjednačene prve četvrtine gosti igraju bolje u drugoj pa na poluvremenu Stoja ima vodstvo od 10 koševa. Treća četvrtina je opet izjednačena a u zadnjoj ponovno Puljani igraju bolje i dolaze do konačne pobjede od 87:70.

Nakon ove utakmice Stoja je igrala s Koprom. U prvoj četvrtini Stoja dolazi do 11 koševa prednosti pa se u drugoj opuštaju što koriste Slovenci i na poluvremenu dolaze na minimalni zaostatak pa utakmica opet postaje neizvjesna. Treću četvrtinu nešto bolje igra Stoja ali u zadnjoj ponovno igrači Kopra sustižu vodstvo Stoje koja u neizvjesnoj završnici ipak uspijeva sačuvati vodstvo i pobjeđuje s 86:82.

Petu utakmicu turnira su odigrale momčadi Radnika i Kopra. Igrači Radnika su bolji u prvoj četvrtini koju dobivaju s 10 koševa prednosti a u izjednačenoj drugoj četvrtini Koprani do poluvremena smanjuju vodstvo Radnika za 2 koša. I treća četvrtina je izjednačena a Radnik ponovno vraća prednost na 10 koševa dok u zadnjoj četvrtini igrači iz Bijeljine igraju odlično i još povećavaju vodstvo do konačne pobjede od 81:59.

Zadnja utakmica turnira je odlučivala o pobjedniku jer su se sastale neporažene momčadi Radnika i Stoje. Igrači Radnika bolje započinju susret pa nakon prve četvrtine imaju vodstvo od 11 koševa. U drugoj četvrtina igrači Stoje pružaju jači otpor pa Radnik dolazi do poluvremena s prednosti od 13 koševa. I treću četvrtinu gosti iz BiH igraju bolje te dolaze do 20 koševa prednosti nakon čega dolazi do malog opuštanja pa Puljani nešto smanjuju prednost Radnika koji na kraju zasluženo pobjeđuje s 84:68.

Ovom pobjedom su igrači Radnika osvojili ovogodišnji «Turnir mladih» ispred Stoje i Kopra dok je domaćin ovoga puta bio gostoljubiv pa je sve pobjede prepustio svojim gostima i na kraju zauzeo posljednje mjesto.

U pauzama utakmica organizirano je takmičenje u pogađanju trica. Svaka momčad je dala po tri predstavnika a nakon uzbudljivih i neizvjesnih kvalifikacija u finale su se plasirali Tumpić iz Stoje i Cvjetinović iz Radnika. Prvi je gađao Tumpić koji je postigao 10 bodova a nakon njega je gađao Cvjetinović koji je za nijansu bio bolji te s 11 bodova osvojio prvo mjesto u pogađanju trica.

Na završetku turnira predsjednik KK Novigrad, gosp. Aleksandar Carlin svim momčadima je podijelio pehare za ostvareni uspjeh kao i najboljem izvođaču trica.

Na kraju smo se oprostili od igrača koji su završili igranje u našem klubu a koji su kao kadeti prije dvije godine postigli najveći uspjeh Košarkaškog kluba Novigrad plasiravši se na poluzavršni turnir prvenstva Hrvatske a to su Bojan Barić, Karlo Stojnić, Krešimir Tomas i dugogodišnji kapetan ove momčadi Petar Šegon. S tom generacijom je stalno bila i jedna djevojka koja je nekada i igrala s njima a kasnije obavljala razne druge poslove u klubu a to je Kristina Kulišić. Svima njima za uloženi trud i odanost klubu zahvalili su se predsjednik kluba Carlin te treneri koji su ih vodili tijekom njihove karijere, Željko Napravnik i Zvonimir Kulišić.

Turnir su na zadovoljstvo svih sudionika uspješno organizirali članovi uprave košarkaškog kluba Novigrad a na turniru su sudili Ana Peručić i Branko Barić iz Varaždina te Tadej Blaško i Željko Napravnik iz Buja.

Rezultati:

Novigrad – Radnik 67:88 (16:14; 15:27; 17:18; 19:29)

Novigrad – Koper 59:71 (12:20; 19:10; 18:17; 10:24)

Novigrad – Stoja 70:87 (11:13; 19:27; 21:23; 19:24)

Stoja – Koper 86:82 (33:22; 10:20; 22:17; 21:23;)

Koper – Radnik 59:81 (11:21; 20:18; 15:17; 13:25)

Radnik – Stoja 84:68 (24:13; 19:17; 28:21; 13:17)

Konačni poredak:

1. Radnik

2. Stoja

3. Koper

4. Novigrad

Print Friendly, PDF & Email