NEWS
Best of Poreč

Oko 17 sati legendarni plivač maratonac Veljko Rogošić stigao u Novigrad. Sutra u Poreču oko 11:30 !

01.07.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Oko 17 sati legendarni plivač maratonac Veljko Rogošić stigao u Novigrad. Sutra u Poreču oko 11:30 !
67IMG_0497_m.jpg

Po valovitom moru, uz jugo, tramontanu, buru, kišu i pljusak, Rogošić ipak uspješno preplivao 25 km dugu etapu od Savudrije do Novigrada.

U Novigradu su Rogošiću organizatori pripremili zaista srdačan i opušten doček. Bila su tu brojna djeca, građani i gosti Novigrada. Uz opuštenu atmosferu, kroštule, fritule i vino te svirku „Kvartina“ posjetitelji so postajali sve brojniji, da bi konačno oko 17 sati uz uzvike „Veljko, Veljko“ i burni pljesak dočekali legendu svjetskog maratonskog plivanja.

Dogradonačelnik Grada Novigrada, te direktor turističke zajednice Novigrada gosp. Poropat, uručili su gosp. Rogošiću prigodne darove na sjećanje kraja prve etape tisuću kilometarskog maratona od Savudrije do Prevlake, koji bi trebao ući i u knjigu Guinessovih rekorda.

No, kako reče i sam Rogošić, nije mu cilj knjiga rekorda, cilj su mu da djeca dobiju poruku „Sportom protiv droge“ i „Sve se može ako se želi i ako se voli“.

Sutra kreće u 9 sati druga etapa s ciljem u našem gradu oko 11:30. Plivački klub Poreč je tom prilikokm već organizirao djecu koja će s Rogošićem uplivati u gradsku luku, a mogu se pridružiti i građani.

Ostaje za vidjeti koliko dobro i srdačno ćemo mi dočekati „Morskog čovika“ u našem turističkom Poreču.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani