NEWS

Odvodnji Poreč i četvrta građevinska dozvola od pet

UPOV Poreč Sjever 2 v2
14.08.2018. 12:39; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Odvodnji Poreč i četvrta građevinska dozvola od pet

Pravomoćna građevinska dozvola za izgradnju postrojenja za pročćavanje otpadnih voda Poreč –Sjever stvorila je preduvjete za  početak radova na četvrtoj od pet lokacija u sklopu EU projekta  „Sustav odvodnje s uređajima za pročćavanje otpadnih voda grada Poreča“

 Odvodnja Poreč obavještava sve zainteresirane da je dana 9. kolovoza 2018. godine građevinska dozvola za izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda Poreč-sjever postala pravomoćnom. Time su stvoreni preduvjeti za početak radova na četvrtoj od pet lokacija u sklopu EU projekta  „Sustav odvodnje s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča“ vrijednog 501 milijun kuna, koji sufinancira Europska unija u udjelu od 74% sredstava. Osim spomenutog pročistača otpadnih voda kapaciteta 37.000 ekvivalent stanovnika, na lokaciji Poreč-sjever izgraditi će se i postrojenje za solarno sušenje mulja.

Nakon uspješne provedbe prve faze EU projekta, koja je uključivala dogradnju i rekonstrukciju 84,1 kilometara kanalizacijske mreže, izgradnju 32 nove i rekonstrukciju 50 postojećih crpnih stanica te nabavu opreme za održavanje sustava javne odvodnje, započeli su radovi na izgradnji četiri uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, te postrojenja za solarno sušenje i kompostiranje mulja. Do sada je na projektu Poreč ukupno utrošeno oko 190 milijuna kuna.

Trenutačno se radovi odvijaju na tri lokacije. Na Poreču jug radovi na ogradnom zidu su završeni, a u tijeku su radovi na bazenu za biološku obradu i spremniku pročišćene vode. Na Lanterni radovi se odvijaju na ogradnom zidu i bazenu za biološku obradu vode, dok su na Košambri započeli radovi na potpornom zidu. Radovi na pristupnim prometnicama postrojenjima Poreč-sjever i Poreč-jug su dovršeni i u tijeku su radnje vezane uz primopredaju objekata i organizaciju tehničkih pregleda.

Za postrojenje u Vrsaru, izdavanje građevinske dozvole očekuje se tijekom rujna.

Radovi u sklopu EU projekta odvijaju se i u periodu turističke sezone temeljem suglasnosti izdanih od strane Grada Poreča i općine Tar-Vabriga. Na taj način nastoji se unaprijediti dinamiku napretka projekta kako bi se u što kraćem roku uspješno iskoristila dodijeljena financijska sredstva za realizaciju projekta, ali i s ciljem stvaranja uvjeta za priključenje svih korisnika na novoizgrađeni sustav. Upravo u tom dijelu aktivnosti, djelatnici Odvodnje Poreč svakodnevno ulažu napore s ciljem razvoja sustava i izvan EU projekta.

Sve spomenute aktivnosti odvijaju se u intenzivnoj suradnji sa građanima, korisnicima sustava, kojima ovom prigodom zahvaljujemo na svim pozitivnim idejama i prijedlozima.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email