NEWS

Odvjetnica Asja Piplović iz Buja uhićena u akciji Maestro!

17.06.2007. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Odvjetnica Asja Piplović iz Buja uhićena u akciji Maestro!
772normal_zatvor0.jpg

Piplović je, prema tim informacijama, prepraćena u Istražni centar u Zagreb.

Odvjetnica Piplović poznata je istarskoj javnosti iz slučaja kada je godinama zastupala Grad Poreč u predmetima uknjižbe zemljišta dok 2005. godine nisu javnosti obznanjeni astronomski honorari koje joj je navodno dugovao Grad i to u iznosu od 800 tisuća kuna bez kamata. 

Piplović je, navodno, u suradnji s nekim od uhićenih HFP-ovaca, preko firme registrirane u Istri odrađivala poslove i u drugim područjima Hrvatske.     

I iz ove informacije očito je da je korupcijska hobotnica HFP-a raširila pipke po cijeloj Hrvatskoj a hoće li Državno odvjetništvo, USKOK i policija još neke aktualne slučajeve u Istri povezati s uhićenim čelnicima HFP-a, vjerojatno ćemo uskoro saznati.            

Iz  Državnog odvjetništva, USKOK-a i policije danas su, uz ostalo, otkrili kako se šestorica sumnjiče i za malverzacije s državnim nekretninama koje su Fondu dane na raspolaganje. – Nekretnine su, primjerice, po ranijem dogovoru s investitorima procjenjivali po nižoj cijeni ili ih na natječajima definirali sukladno željama pojedinih investitora, kazao je ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan. Dodao je da je počinjen izuzetno velik broj kriminalnih radnji koji , kako je rekao, jednostavno zapanjuje

Barkun

Print Friendly, PDF & Email