NEWS
LUTRIJA T

Odsad i cisterna na raspolaganju za punjenje pojilišta za divlje životinje

lokva 2
26.07.2022. 08:29; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Odsad i cisterna na raspolaganju za punjenje pojilišta za divlje životinje

Nažalost, svjedoci smo teškim vremenskim uvjetima, temperature su izrazito visoke, padalina nije bilo već jako dugo. Sve to dovelo je do izrazito sušnog razdoblja.  Posljedice ove suše osjećamo svi mi, ali nažalost i životinje koje si ne mogu pomoći bez nas.

Vrijedni članovi porečkog lovačkog društva Zec brinu o 500 pojilišta na području Poreča i Tara, te su u proteklom razdoblju prevezli na tisuće litara vode za divljač i ostale životinje, a kako bi im se pomoglo u brizi o životinjama te se punjenje lokvi i pojilišta odvijalo brže i jednostavnije, Grad Poreč i Usluga Poreč ustupili su im cisternu s vozačem.

Jučer su napunjene lokva Hrvatica kod Filipini, jedna kod Valkarina, a danas se nastavlja i na drugim lokacijama i to vodom iz bušotina, dok će se tehnička voda iz pročistača koristiti za zalijevanje stablašica i cvijeća.
Lokvu Hrvatica zajedno su obišli gradonačelnik Loris Peršurić, direktor komunalnog poduzeća Usluga Poreč Luka Maleš, pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat i predsjednik Lovačkog društva Zec Ivica Milotić.
Pozvali su sugrađane, ali i turiste da pomognu koliko mogu. Ako znate da u susjedstvu žive starije ili nemoćne osobe pomognete im u nabavci da se ne bi nepotrebno izlagali ovom toplinskom valu. Ako vidite životinju koja je napuštena ili u nevolji, pokušajte joj omogućiti pristup vodi ili kontaktirajte nadležne službe.

Pazimo jedni na druge, pazimo na naš grad, na našu prirodu.  

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email