NEWS

Održano županijsko natjecanje u lovačkom gađanju – Paolo Labinjan iz Poreča najbolji strijelac

zupanijsko_tar_2022_01
22.08.2022. 15:07; ; Početna / Sport i rekreacija / Održano županijsko natjecanje u lovačkom gađanju – Paolo Labinjan iz Poreča najbolji strijelac

Paolo LABINJAN iz Poreča, na završnom takmičenju u lovnom streljaštvu nakon zbrajanja bodova gađanja u metu vepra u pokretu, metu srnjaka, lovačkog trapa i lovačkog parkura, najbolji je Istarski strijelac u ukupnom poretku na 27. županijsko natjecanju u lovačkom gađanju.

U subotu 13. kolovoza 2022. u Taru na strelištu Streljačkog kluba „Istra Tar – Vabriga“ održano je završno 27. županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu, odnosno  10. natjecanje u lovačkom trapu i 6. lovačko gađanje u disciplini lovački parkur, između ekipa šest lovnih ureda (svi osim lovnog ureda Rovinj), te lovci pojedinci koji nisu bili članovi ekipa ali su sudjelovali u pojedinačnom nadmetanju.

Paolo Labinjan iz Poreča sa pogođenbih 24 od 25 bio je najbolji i zauzeo je prvo mjesto u lovačkom trapu, a njega su po preciznosti slijedili Matija Rožar isto iz lovnog ureda Poreč sa 23 pogodaka i Ecio Zakinja  iz lovnog ureda Buje sa 21 pogođenih meta.

Ekipno najbolji rezultat i ove godine postigli su lovci lovnog ureda Poreč, kojima je ovo 23 puta da zauzimaju prvo mjesto na županijskom natjecanju, dok su lovci lovnog ureda Buzet bili drugi, a lovci iz Lovnog ureda Buje  treći.

U lovačkom parkuru najbolji rezultat postigao je Matija Rožar sa 23 pogodaka, pobijedivši u raspucavanju  Aleksandra Šimonovića, dok je treće mjesto pripalo Slobodanu Mrakoviću sa pogođenih 21.

I u parkuru ekipni poredak bio je isti kao i u lovačkom trapu, ekipa lovnog ureda Poreč bila je prva, Buzeta druga i Buje je zauzelo treće mjesto.

U ukupnom poretku nakon zbrajanja bodova svih četiriju disciplina, gađanja u metu vepra u pokretu, metu srnjaka, lovačkog trapa i lovačkog  parkura, od kojih je svaka nosila 50 bodova, Paolo Labinjan postigao je najbolji rezultat, a odmah do njega Dino DUŠIĆ zauzeo je drugo mjestoMaija Rožar bio je treći, a njih su slijedili Đani Ritoša, Damir Blažević i Mario Labinjan.

Njih šestorica predstavljat će ekipu Lovačkog saveza Istarske županije na državnom prvenstvu.

I u ukupnom poretku lovci iz Poreča zauzeli su prvo mjesto, Buzećani su zauzeli drugo mjesto dok je treće mjesto pripalo Pazinjanima.

Ukupno je u sve četiri discipline sudjelovalo 83 lovaca.

Lovcima su dobrodošlicu na natjecanju zaželjeli predsjednik županijskog lovačkog saveza Graciano Prekalj i predsjednik Streljačkog kluba „Istra Tar – Vabriga“ Lučano Stojnić.

 

Lovački savez Istarske županije

Print Friendly, PDF & Email