NEWS

Nekadašnji automoto velikani u Taru

ekipa iz snova
10.10.2014. 11:49; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Nekadašnji automoto velikani u Taru

07.- 08.10.2014.  automoto klub “Skok racing” i turistička zajednica Tar – Vabriga organizirali su povijesno okupljanje velikana autosporta iz svih zemalja bivše države.

Druženje je započelo u utorak, 07.10.2014. u Grand Hotelu Palazzo i nastavilo se u Caffe’ baru Del Mar do kasnih večernjih sati uz glazbu i zabavu.
Veliko finale održalo se 08.10.2014. na karting stazi tarskog “Motodroma” gdje su se šampioni natjecali na istovjetnim automobilima Ford Fiesta i na kartinzima za rentu, svi istih karaktristika.

U takmičarskom dijelu susreta, pred nekoliko stotina gledatelja, naši gosti pokazali su ono što smo i najavili, zašto su bili i ostali VELIKANI autosporta.

Vrijeme koje su postizali u Fiestama mjerilo se u stotinkama sekunde razlike, a borbe su bile neizvjesne do samog kraja dana.

U Fiestama je poredak trojice prvoplasiranih bio; 1. Niko Pulić, 2. Tihomir Filipović, 3. Silvan Lulik, dok je u kartingu pravo “nevrijeme” napravio Boris Belamarić i u zbiru vremena Fieste i kartinga, zauzeo vodeću poziciju, pomaknuo Pulića i Filipovića na 2. i 3. mjesto, a Silvana Lulika izgurao s treće stepenice pobjedničkog postolja.

Natjecateljski dio susreta u potpunosti je opravdao cilj organizatora. Doprinos VELIKANA akciji FIA “Desetljeće sigurnosti u prometu 2011-2020”

Prijateljska i opuštajuća atmosfera koja se osjećala kroz dva dana druženja znak su i poticaj da se susret velikana nastavi te da postane tradicionalni dio automobilističkih sportskih događanja na ovim prostorima a da se mjesto okupljanja mijenja svake godine te da putujemo regijom, od Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije pa natrag u Hrvatsku.

Nadamo se da to neće ostati samo naše puste želje te da ćemo se i slijedeće godine družiti.

Prvo okupljanje organizirao je Bakir Hadžić u Sarajevu prije 4 godine, mi smo nastavili u Poreču, nastavak slijedi… poručuju iz Skok racing-a.

Print Friendly, PDF & Email