NEWS

Majice za porečke prvašiće

IMG_2328
10.10.2014. 12:52; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Majice za porečke prvašiće

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna zamjenica gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović obišla je u četvrtak, 9. listopada, učenike svih prvih razreda Osnovne škole Poreč, kako matične, tako i područnih, te im darovala majice sa logom škole, zaželjela uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi. Majice su već tradicionalno, poklon Grada Poreča – Parenzo prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta.

Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta zamjenice gradonačelnika s prvašićima bilo o govora o predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o onome što su već naučili u školi, što bi voljeli biti kad odrastu kao i o omiljenim sportovima i aktivnostima u slobodno vrijeme. Posjetu svakom razredu pridružio se i ravnatelj škole Edi Zarli, a prvašići su svojim gostima otpjevali pjesmice koje su naučili.

Osnovna škola Poreč ove školske godine ima ukupno sedam previh razreda. U matičnoj ustanovi to su: 1a razrednice Ankice Ritoša koji broji 26 učenika, 1b razrednice Zlate Katana- Martić koji ima 26 učenika , 1c koji vodi razrednica Klaudia Kovačić i ima 26 učenika, te 1d koji čini 27 učenika, a razrednica im je Jasminka Zulić. Svaka područna škola ima po jedan prvi razred, u Novoj Vasi prvašića je 18, a razrednica im je Nataša Bayer, u Velom Maju 16 učenika ima razrednica Senka Rukavina, a u Žbandaju 18 učenika koje vodi razrednica Ljubica Goričanec.

Nakon podjela majica sve je zaključeno zajedničkim fotografiranjem . Majice su u utorak dobili i prvašići TOŠ Bernardo Parentin, njih 13. Majice su kao i besplatna kino predstava „Avioni: nebeski vatrogasci“ i kazališna predstava „Carevo novo ruho“ dar Grada Poreča- Parenzo djeci u Dječjem tjednu.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email