NEWS

Održano 2. izdanje utrke VRBANOVICA TRAIL u organizaciji porečkog SRK Running Fox

405898347_847450677382539_7574971524537760453_n
27.11.2023. 23:36; ; Početna / Sport i rekreacija / Održano 2. izdanje utrke VRBANOVICA TRAIL u organizaciji porečkog SRK Running Fox

U subotu, 25. studenog 2023. godine, održano je drugo izdanje utrke Vrbanovica Trail. Vrbanovica je lokacija koja se nalazi nedaleko Kaštelira, a okružena je prekrasnom prirodom koja je stvorena za aktivnost kao što je trail trčanje. Ovaj sportski događaj organizirali su članovi Sportsko rekreacijskog kluba Running Fox koji su na temelju prošlogodišnjeg uspješnog izdanja odlučili ponoviti utrku i ove godine.

Na utrci nastupilo 165 natjecatelja 

Mnoštvo trkača i zaljubljenika u aktivnosti u prirodi okupilo se na Vrbanovici i okušalo na dvije dužine staza koje su pripremili organizatori. Na kraćoj stazi od 12 kilometara i 450 metara ukupnog uspona sudjelovalo je 111, a na dužoj od 26 kilometara i 850 metara ukupnog uspona 54 natjecatelja. Nagrade za najbrže dijelile su se u muškoj i ženskoj konkurenciji, a ove godine zanimljivost je bila i nagrada za najboljeg penjača na usponu na Nigrinjan kao svojevrsno „natjecanje u natjecanju“.

Na utrci sudjelovao i Josip Meštrić 

Na 12 kilometara nagrade su odnijeli Ana Blečić i Edi Pašić kao pobjednici kratke staze, dugo mjesto pripalo je Lei Brečević i Marku Horvatu, a treće Ireni Scrignar i Ervinu Raduloviću. Na dugoj stazi, drugu godinu zaredom, nastupio je i pobijedio jedan od najboljih hrvatskih trkača, Josip Meštrić, koji je aktualni prvak Hrvatske u trailu i trčanju na 6 sati, kao i finalist svjetski poznate Golden Trail serije. Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je poznata i iskusna istarska trkačica Barbara Belušić. Na drugo mjesto plasirali su se Maja Urban i Antun Posavec, a na treće Ana Sandrić i Igor Rudan. Titulama najboljih penjača okitili su se u ženskoj konkurenciji Barbara Belušić, Lea Brečević i Irena Scrignar, a u muškoj Josip Meštrić, Marko Horvat i Edi Pašić. Službeni rezultati mogu se pronaći na poveznici: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2107.

Višemjesečna organizacija 

Vrbanovica Trail ideja je koju su drugu godinu zaredom uspjeli realizirati članovi Sportsko rekreacijskog kluba Running Fox. Pripreme staza i organizacija traju mjesecima, uz ogroman trud i rad svih uključenih. Osim članova kluba i volontera, veliki doprinos organizaciji daju i sponzori. Najveću podršku i ove godine dali su Općina Kaštelir – Labinci i Turistička zajednica Kaštelir – Labinci, sa zadovoljstvom što se na području njihove općine održava manifestacija ovakvog tipa. Isto tako, mnoštvo je drugih sponzora koji su prepoznali ovaj događaj, a to su: Lego Lim, Špina, Solid Plus, Keindl, Mirna, OMO, Histris, Bruman, Hortem, Makt, obrt Šalić, Iskop, autoprijevoz Edi, Zajednica talijana Kaštelir – Labinci i Propaganda.

Zadovoljni natjecatelji 

Kako jedno izdanje utrke završi, tako već kreću razmišljanja o sljedećem. Motiv za to su pozitivni dojmovi i reakcije natjecatelja, a njihov ostanak na Vrbanovici i dugo nakon što su utrke završile to potvrđuje. SRK Running Fox kao organizator zahvaljuje svim trkačima na dolasku, na svim komentarima i objavama na društvenim mrežama i na pozitivnoj energiji koja je vladala tijekom cijelog dana.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email