NEWS

Gradonačelnik se susreo s obrtnicima na Skupštini Udruženja obrtnika

IMG_5478
07.04.2021. 19:06; ; Početna / Gospodarstvo / Gradonačelnik se susreo s obrtnicima na Skupštini Udruženja obrtnika

Izvješće o financijskom poslovanju Udruženja obrtnika za 2020. godinu, te izvješće o radu za isti period, jednoglasno su usvojeni na sinoćnjoj skupštini Udruženja obrtnika Poreč održanoj u dvorani Obrtničkog doma. Na sjednici je sudjelovalo 15 obrtnika, te porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Gradonačelnik je ovom prilikom obrtnike podsjetio na aktivnosti koje Grad Poreč-Parenzo poduzima kako bi olakšao poslovanje obrtnicima i poduzetnicima, trenutno najviše u sklopu paketa mjera pomoći za gospodarstvo u krizi uzrokovanoj COVID pandemijom. Tu su između ostalog i nedavno objavljeni javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za obveznike poreza na korištenje javnih površina, kao i javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva u 2021. godini, koji se raspisuje svake godine.

Gradonačelnik Peršurić ovom je prilikom istaknuo kako su obrtnici i poduzetnici glavni pokretač razvoja našega grada, koji zapošljavaju veliki broj ljudi. – Baš zato mi je važno kroz razgovor s vama vidjeti gdje se, kako se i na koji način može maksimalno pomoći u poslovanju, daljnjem ulaganju i stvaranju novih radnih mjesta, posebno u ovako izazovnim vremenima, kazao je gradonačelnik.

Obrtnici su ovom prilikom iznijeli probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju, u ingerenciji Grada Poreča, a gradonačelnik je pojasnio određene nejasnoće, te dodao da će Grad nastaviti kroz zajedničku suradnju, nastaviti u okviru svojih mogućnosti raditi na rješavanju poteškoća u poslovanju obrtnika.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email