Održana skupština Poljoprivredne udruge ”VITIS”

79469013_2660553080690501_1801176174315962368_o
19.12.2019. 10:52; Učitavanja: 171; Početna / Gospodarstvo / Održana skupština Poljoprivredne udruge ”VITIS”

Domaći poljoprivredni proizvodi i zdrava hrana vraćaju se sve više u fokus građana te je potražnja za njima nakon godina stagnacije u velikom porastu.
Iz tog su razloga poljoprivrednici sa područja općine Kaštelir-Labinci inicirali „oživljavanje“ lokalne poljoprivredne udruge. 
Tako je dana 18.12. održana skupština poljoprivredne udruge „Vitis“, na kojoj se udruga uskladila sa novim zakonom, te su se ponovno konstituirala radna tijela i izabralo novo vodstvo udruge.
Poljoprivredna udruga »Vitis« osnovana je još 1997. godine, sa misijom da objedini sve poljoprivredne proizvođače sa područja općine Kašelir – Labinci, što je ponovnom aktivacijom članstva i dalje prioritetni cilj udruge.
Budući da je poljoprivreda jedna od ključnih djelatnosti u općini Kaštelir-Labinci, fokus udruge biti će na podizanju kvalitete proizvoda uz pomoć različitih certifikata, kao što su zaštita izvornosti, zemljopisnog podrijetla, ekološke proizvodnje. U planu je i izrada zajedničkog marketinga za Kaštelirske poljoprivredne proizvode, te valorizacija poznatih Kaštelirskih Grampera (krumpira), po kojima je općina Kašelir – Labinci već odavno poznata.

Za predsjednika udruge „Vitis“ izabran je Marko Bratović, po struci Magistar Agronomije, koji se na vlastitom gospodarstvu također bavi ekološkom proizvodnjom maslinovog ulja, povrća te specijaliziranih bezalkoholnih napitaka.

Novoizabrani predsjednik Marko Bratović iznio je i ključne aktivnosti na kojima će udruga aktivno raditi. Te aktivnosti su, kandidiranje na EU fondove, pomoć proizvođačima u edukaciji i praćenju trendova u poljoprivredi, poraditi na dodanoj vrijednosti lokalnih proizvoda uz pomoć certifikata, suradnju sa lokalnom turističkom zajednicom na promocija lokalnih poljoprivrednih proizvoda…

Print Friendly, PDF & Email