NEWS
VALFRESCO-S-1123
DIP2023-TOP

Održana panel rasprava o ženskom poduzetništvu

Panel-zensko poduzetnistvo 3
08.11.2023. 18:49; ; Početna / Gospodarstvo / Održana panel rasprava o ženskom poduzetništvu

Grad Poreč-Parenzo prepoznat je kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj po poticanju ženskog poduzetništva i nosi titulu Grad prijatelj ženskog poduzetništva. Upravo zato je u okviru manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču održana panel rasprava na tu temu, s ciljem da se utvrdi kako se žensko poduzetništvo razvijalo prije pet i deset godina, kako se razvija danas i u kojem smjeru vidimo da će se razvijati u budućnosti. Bilo je govora o statusu žena poduzetnica odnosno načinu rada, izazovima, mogućnostima, podršci koju mogu i od koga dobiti.

Namjera je bila da iz panel rasprave proizađu glavni zaključci o tome kako i u kojem smjeru bi se trebalo razvijati žensko poduzetništvo i kakva podrška bi se ženama trebala pružiti kako bi se lakše odlučile za poduzetništvo i za ostanak u poduzetništvu, koje sve mogućnosti umrežavanja i jačanja ženskog poduzetništva postoje a koje bi tek trebalo početi razvijati. Panelistice su bile Blanka Sinčić Pulić, Lokalitet Pula d.o.o., Davorka Tumpić, Lettera, Pazin i Kristina Radolović, dugogodišnja poduzetnica iz Poreča. Moderatorica panela je bila Morena Mičetić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove.

Glavni zaključci panela govore o tome da će se u narednim godinama sve manje govoriti o ženskom poduzetništvu a više općenito o poduzetništvu, jer su u proteklom vremenu žene prepoznale svoj poduzetnički potencijal i počele se u velikom broju baviti poduzetništvom. Svakako ostaje i dalje potreba za umrežavanjem i podržavanjem u vidu aktivnog sudjelovanja u raznim aktivnostima udruga i drugih organiziranih grupa poduzetnica. Panelistice su posebno istaknule važnost kontinuiranog ulaganja u osobni razvoj i stjecanje poduzetničkih vještina. Također se skrenula pozornost na važnost educiranja mladih o poduzetništvu kroz obrazovni sustav. Jedna od preporuka panelistica je i da poduzetnice danas trebaju prihvatiti pomoć oko domaćinstva i brige za obitelj, jer jedino tako mogu dati svoj maksimum u poslovanju.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email