NEWS

Održana konstituirajuća sjednica novog saziva Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije

IMG_4859
26.06.2020. 11:07; ; Početna / Politika / Održana konstituirajuća sjednica novog saziva Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Istarske županije održalo je jučer, u sjedištu Istarske županije, u Puli, svoju prvu sjednicu u novom sazivu. Sjednicu je otvorila zamjenica župana Istarske županije i predsjednica Povjerenstva Sandra Ćakić Kuhar, a prisustvovale su članice: Jadranka Černjul, Dragica Grujić, Elena Puh Belci, Jelena Vitasović, Federika Mohorović Čekada i Jasmina Vojniković.

Na sjednici su donijeti Poslovnik o radu Povjerenstva i Program rada Povjerenstva za 2020. godinu te je istaknuta važnost suradnje svih dionika na njegovoj realizaciji.

U uvodnom obraćanju predsjednica Povjerenstva Ćakić Kuhar istaknula je da je položaj žena u Istarskoj županiji bitno bolji od ostatka države, ali da i mi u Istri imamo još puno posla do ostvarivanja pune ravnopravnosti.

– Hrvatska od 2015. godine nije donijela Nacionalnu politiku za ravnopravnost spolova kao temeljni strateški dokument za ravnopravnost spolova. Država nema nikakvu strategiju za postizanje rodne ravnopravnosti, što je poražavajuća činjenica. Kroz djelovanje Povjerenstva za ravnopravnost spolova u Istarskoj županiji i nadalje ćemo zagovarati punu rodnu ravnopravnosti te ukazivati na negativne pojave u zajednici kako što su rodno uvjetovani stereotipi, podzastupljenost žena na rukovodećim pozicijama, nasilje nad ženama i nasilje u obitelji, zaključila je Ćakić Kuhar.

 

ISTARSKA ŽUPANIJA

Print Friendly, PDF & Email