NEWS
VALFRESCO 10/23S

Održana 1. Štrika Ferata Run – najbrža natjecateljica Daria Škrinjar iz porečkog Running Fox-a !

viber_slika_2021-09-13_08-13-08-889
14.09.2021. 01:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Održana 1. Štrika Ferata Run – najbrža natjecateljica Daria Škrinjar iz porečkog Running Fox-a !

Povodom proslave Dana Grada Rovinja, u nedjelju 12. rujna održala se 1. utrka ŠTRIKA FERATA RUN duljine 10 km. Novouređena biciklističko – pješačka staza bivše pruge uređena je u prekrasnu atrakciju koja povezuje Kanfanar s istarskim biserom Rovinjem. Prolazi kroz zanimljiva područja neotkrivenog zaleđa Rovinja, Kontrade i okolice Kanfanara, te se nadamo kako će se jednog dana, nakon uređenja punog profila, uspješno organizirati i polumaratonska utrka budući je udaljenost između dviju stanica približno 21 km.

Sveukupno je sudjelovalo 50ak natjecatelja, među kojima su nastupili i poneki turisti i to vrlo uspješno popevši se na postolje u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tu bi posebno istaknuli prvoplasiranog Nizozemca Koen Kustersa koji je udaljenost od 10 km istrčao za 37’03” i ostavio drugoplasiranog domaćeg predstavnika Christiana Galla točno 6 minuta (43’00”). Trećeplasirani je u cilj stigao domaći predstavnik Matija Mužina iz Rovinja s rezultatom 43’06”.

Najbrža natjecateljica bila je Daria Škrinjar (SRK RUNNING FOX) iz Poreča s rezultatom 54’45”, drugo mjesto je pripalo Ivi marić (Rovinj) s rezultatom 55’28” dok je trećeplasirana stigla Kobel Sandra 55’41” (Auerbach, Njemačka). Prigodni poklon je također dobio i najstariji natjecatelj Miljenko Cukon iz Pule.

Sve je natjecatelje u cilju dočekala voda, ali i sukladno nazivu same manifestacije TEĆI ISTI PITI, Kampanjola bira, a najbrže natjecatelje su nagradili domaći vinari Vina Dobravac, Vina Vivoda, Vina Lunika, Vina Grota, Vina San Tommaso te Oleum Maris d.o.o., proizvođač ekstra djevičanskog maslinovog ulja Oio Vivo. Pokrovitelji manifestacije bili su Grad Rovinj i TZ Rovinj uz pomoć ISTRun i biciklističkog kluba AXA.

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23