NEWS

Festival tradicije i zabave ponovno je oživio medulinsku rivu ispred vjetrenjače kroz Malin Fest 2021.

Malin Fest 2021 (1)
14.09.2021. 08:40; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Festival tradicije i zabave ponovno je oživio medulinsku rivu ispred vjetrenjače kroz Malin Fest 2021.

U četvrtak, 09. rujna, u večernjim satima održao se Malin Fest, kao jedinstveni spoj tradicije i zabave okupio je brojne izvođače i publiku na trgu ispred medulinske vjetrenjače. Prisutni su mogli uživati u dašku povijesti Medulina, mora i malina te radionicama lokalnih udruga.

Izvođači Istra Inspirita uprizorili su minijature kroz izvedbu Koraci kroz prošlost Medulina inspiriranu poviješću i tradicijom Medulina. Program je posjetiteljima približio običaje i priče medulinskog porta, tradiciju ribarenja kroz stručnu radionicu „More na dlanu“ pod vodstvom Neven Iveše i Marina Kuzmanića. Za one najmlađe pobrinula se udruga Medulin Art kroz svoju radionicu izrade vjetrenjača i tako objedinila kreativni dio cjelokupne manifestacije. Publika je mogla posjetiti i mlin te saznati sve o nekadašnjoj proizvodnji brašna te braći Pošić koji su bili vlasnici vjetrenjače izgrađene 1872. godine kroz izvedbu Istra Inspirita. Kao zaključak ove predivne večeri nastupio je Plesni studio Pirueta Medulin te svojim plesnim koracima i umijećem oduševio sve prisutne na ovogodišnjem Malin Festu.

Organizatori Malin Festa su Turistička zajednica Općine Medulin i IRTA d.o.o. – Istarska razvojna turistička agencija u sklopu koje se provodi projekt Istra Inspirit. Zahvaljujemo Turističkoj zajednici Općine Medulin na suradnji te provedbi svih aktivnosti koje su se održale ovo ljeto na području Medulina u sklopu događanja Vižula Events.

Malin Fest predstavlja jedinstveni spoj tradicije i zabave koji kroz interaktivne sadržaje za cijelu obitelj približava običaje i tradiciju Medulina kroz poseban doživljaj na autentičnoj lokaciji.

 

Manifestacija se realizirala uz provođenje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email