NEWS
valfresco

Održana 45.sjednica Poglavarstva Grada Poreča

07.03.2007. 00:00; Učitavanja: 68; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Održana 45.sjednica Poglavarstva Grada Poreča

Poglavarstvo je donijelo Rješenje o imenovanju Đulijana Petrovića, diplomiranog inžinjera geodezije, sa 8 godina radnog staža, za Pročelnika Upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom.

Članovi Poglavarstva Grada Poreča ( 7 prisutnih ) razmotrili su Prijedlog za sklapanje 4 sudske nagodbe.

Poglavarstvo je prihvatilo Izvještaj povjerenstva za provodjenje natječaja za utvrdjivanje Liste reda prvenstva za kupnju stanova po Programu poticane stanogradnje Grada Poreča, u njemu se navodi da je po objavljivanju Liste na nju podnešeno 18 prigovora ( 8 prigovora onih koji su na listi i 10 onih koji nisu uvršteni na listu, a podnijeli su zahtjev). Od 18 prigovora, 3 prigovora su prihvaćena, 13 prigovora je odbijeno, 1 prigovor je prihvaćen djelomično, a prigovor anonimnog gradjanina nije razmatran. Napomenimo da je pravo prigovora imalo 147 gradjana koji su sudjelovali na natječaju. Poglavarstvo je utvrdilo i Konačnu listu reda prvenstva za kupnju stanova poticane stanogradnje.

Poglavarstvo je utvrdilo da je najpovoljniju ponudu za kupnju gradjevinskog zemljišta u naselju Vranići dalo poduzeće "Stan" iz Poreča od 90 Eura za kvadratni metar površine, a po Ugovoru o kupoprodaji Grad će zaraditi 411.210 Eura. Isto poduzeće zatražilo je od Poglavarstva da utvrdi cijenu kvadratnog metra stana za prodaju u iznosu od 9.700 kuna. Ova cijena je dobijena na bazi troškovnika za gradnju 1 od 6 zgrada sa stanovima ( 287 kvadratnih metara korisne površine koštalo bi u izgradnji 2.774.402 kune ). Na prijedlog gradonačelnika odluka je prolongirana za par dana kako bi se razmotrile mogućnosti da se cijena umanji.

Usvojena je i Odluka o kriterijima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Poreča u 2007.godini, naime od Vlade RH izvršen je povrat sredstava za te namjene u iznosu od 4.535.228 kuna.

Prihvaćeno je i domaćinstvo za Europsko veteransko prvenstvo u badmintonu 2008.godine.

za Poreštinu.info: R.V.Aleksić

Print Friendly, PDF & Email