NEWS
Best of Poreč

Održana 4. sjednica Gradskog vijeća Poreča (I dio)

05.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Održana 4. sjednica Gradskog vijeća Poreča (I dio)

Citiramo sa web stranica porecplus.com:

U raspravi o izmjeni odluke o financiranju političkih stranaka iz gradskog proračuna, na sjednici Gradskog vijeća 4. kolovoza 2005., opet je aktualizirano pitanje adekvatnog financiranja nezavisnih lista zastupljenih u vijeću. Tajnik poglavarstva Danilo Sredanović podsjetio je da ne postoji zakonska mogućnost za njihovo financiranje, što je istaknuo i Ustavni sud, ali i kazao da je Gradsko vijeće također "zakonodavac" pa se uz političku volju može riješiti taj problem.

Vijećnik naše nezavisne liste Goran Prodan apostrofirao je upravo manjak političke volje kao jedini razlog zašto se u protekle četiri godine nije financiralo i nezavisne liste. "Prozvao" je aktualnu gradsku poziciju i gradonačelnika da se odrede prema toj temi. Gradonačelnik Edi Štifanić rekao je da je on suglasan da se što prije nađe način kako da se i nezavisne liste financiraju iz proračuna kao i političke stranke što je podržao i predsjednik vijeća Eđidio Kodan zaključkom da se problem riješi prije donošenja drugog rebalansa proračuna.

Zadovoljni takvim najavama vlasti prisutni nezavisni iz opozicije izglasali su i predloženu promjenu odluke o financiranju politički stranaka kojom se omogućava preraspodjela tog novca u skladu s poslijeizbornim promjenama u vijeću.

Izvijestio: Goran Prodan

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani