Od srijede, 8. travnja omogućeno slobodno kretanje građana bez propusnica na području bivše Općine Poreč

air3
07.04.2020. 15:23; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Od srijede, 8. travnja omogućeno slobodno kretanje građana bez propusnica na području bivše Općine Poreč

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske uvažio je traženja gradonačelnika Buja, Buzeta, Labina, Novigrada, Pazina, Poreča, Pule, Rovinja i Vodnjana te Istarske županije da se ukine izdavanje propusnica za područja nekadašnjih općina.

Naime, Stožer civilne zaštite Istarske županije u suradnji i koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske radio je na operacionalizaciji članka 18. Zakona o civilnoj zaštiti Republike Hrvatske, kojim je više jedinica lokalne samouprave potpisalo Sporazum o zajedničkoj koordinaciji obavljanja poslova i aktivnosti na svojem integriranom području. Ustrojit će Koordinaciju Stožera civilne zaštite s tog područja i koordinirano djelovati u mjerama i aktivnostima na suzbijanju epidemije koronavirusa (COVID-19), u okviru Stožera civilne zaštite Istarske županije.

To od srijede, 8. travnja 2020. omogućava, prilagodbom nacionalnog sustava e-Propusnica, slobodno kretanje građana unutar područja jedinica lokalne samouprave koje su potpisale zajednički Sporazum.

U slučaju Poreča, propusnice više nisu potrebne za kretanje unutar područja bivše Općine Poreč u koju je spadao grad Poreč te općine Vrsar, Funtana, Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci, Vižinada, Višnjan i Sv. Lovreč.

– U potpunosti se podržava rad i mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite u cilju zaštite zdravlja građana, međutim, s obzirom na otežanu situaciju, odnosno nemogućnost izdavanja elektronskih propusnica i velik broj upita i nepoznanica oko izdavanja istih, ova će odluka itekako pomoći građanima Poreštine u svakodnevnom funkcioniraju.

Ipak, najvažnije je od svega je da ostanemo svjesni težine situacije te da postupamo odgovorno. Ovo je mjera koja ljudima treba olakšati nabavku hrane, lijekova, goriva, obilazak starijih i nemoćnih, ova mjera nije poziv na druženje, roštilje, proslave…Ne dopustimo da se pretjeranim opuštanjem vratimo u još strože i restriktivnije mjere.

Print Friendly, PDF & Email