NEWS
HALF MARATON S

Od fizike i geografije, do talijanskog jezika, Lidrana i košarke – porečki osnovnoškolci u prošloj školskoj godini ostvarili zavidne rezultate

Sudionici natjecanja sa zahvalnicama
15.07.2022. 08:47; ; Početna / Slider / Od fizike i geografije, do talijanskog jezika, Lidrana i košarke – porečki osnovnoškolci u prošloj školskoj godini ostvarili zavidne rezultate

Nakon što je u gradskoj palači već ranije održan prijem za izvrsne učenike koji završavaju svoje osnovnoškolsko obrazovanje, red je došao i na sve učenike porečkih osnovnih škola koji su svoju školu predstavljali na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj. Ove je godine 110 učenika uz pratnju svojih mentora sudjelovalo na raznim natjecanjima, pa je prijem održan na amfiteatru u sklopu ŠRC „Veli Jože“.

Uz učenike i obitelji, te učitelje mentore, prijemu su se pridružili i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić, te ravnateljica Osnovne škole Finida Anita Sijerković Radin, ravnateljica Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Ester Zarli, dok je ravnateljica Osnovne škole Poreč Marija Mufić Santin opravdano izostala.

– Nastavite tako, razvijajte svoje talente, istražujte i učite, sigurno će vam samo koristiti na životnom putu. Mi ćemo vas uvijek u tome s ponosom podržati. Prije svega – kroz izgradnju škola, njihovo opremanje, jednosmjensku nastavu, vannastavne aktivnosti, stipendije, sve što je potrebno. Sretno svima, rekao je gradonačelnik na prijemu, posebno se zahvalivši učiteljima – mentorima, kao i obiteljima koji su trajna i stalna podrška djeci na tom putu.

Porečke osnovne škole tako su u prošloj školskoj godini sudjelovale na županijskim i državnim natjecanjima iz geografije, kemije, biologije, fizike, matematike, informatike, povijesti, talijanskog, njemačkog i engleskog jezika, Sudoku natjecanju, LiDraNu, Modelarskoj ligi, ali i krosu, natjecanju iz košarke, atletike, natjecanjima Matematički klokan i Dabar iz informatike, natjecanju iz engleskog jezika Hippo, Festivalu matematike i Smotri hrvatskog školskog filma. Učenica Virgina Vendrame iz 4. razreda TOŠ „Bernardo Parentin“ osvojila je 1. mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, kao materinjeg jezika. Učenici Diego Selar, Nina Vošten (OŠ Finida), Mario Žiković, Petar Brajković i Marin Tonković (OŠ Poreč) sudjelovali su na državnim natjecanjima. Košarkaška, atletska i ekipa u krosu (OŠ Finida) sudjelovali su i na državnim natjecanjima.

Čak 49 učenika uvršteno je u 10% najboljih na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica, ali i na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar.

Nakon podjele gradskih zahvalnica za ostvarene izvrsne rezultate, druženje je dovršeno tradicionalnim zajedničkim fotografiranjem.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email