NEWS

8. izdanje utrke ‘Inter cars Učka 2022.’ – Gotovo 150 natjecatelja jurit će obroncima Učke 16. i 17. srpnja

14.07.2022. 23:01; ; Početna / Sport i rekreacija / 8. izdanje utrke ‘Inter cars Učka 2022.’ – Gotovo 150 natjecatelja jurit će obroncima Učke 16. i 17. srpnja
plakat f driver

8.izdanje međunarodne auto utrke iz kalendara Formula driver održat će se ovog vikenda (16. i 17. srpnja) na obroncima Učke, najavili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u restoranu Molo, organizatori iz AK Opatija Motorsport Martina Puž, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, te predstavnik tvrtke Inter cars d.o.o. Raul Bratović. Natjecanje je međunarodnog karaktera, boduje se za HAKS Kup Formule driver, te prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a te Auto i karting saveza Istre. Staza, od prije nekoliko godina produljena na 3.800 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima usporena s devet šikana. Organizator će svoje sjedište imati u novouređenom Društvenom domu Veprinac uz koji će se odvijati tehnički prijam i verifikacija u subotu od 15 do 18 sati. Nedjeljno jutro od 8,30 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati je svečanim otvaranjem najavit će se start prve bodovne vožnje. Oko 18 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja.

– Uz veliki broj hrvatskih vozača stižu nam i gosti iz Italije, Slovenije i Austrije, a zaprimili smo ukupno 148 prijava, od kojih 78 vozačica i vozača iz 27 klubova nastupa u okviru međunarodnog HAKS Kupa Formule driver dok su preostali sudionici promo vozači za Nagradu organizatora. Veseli podatak da je među sudionicima čak 18 juniora i 9 vozačica. Sigurnosti svih zasigurno će doprinijeti nove zaštitne ograde na gotovo kilometar duljine staze, a kao gosti dolaze nam studenti riječkog Tehničkog fakulteta s Formulom student. Zahvaljujemo svima , prvenstveno gradu Opatiji i SSGO Opatije, koji su u našoj manifestaciji prepoznali dobru sportsku i turističku priču. Također, veliko hvala i najvećem sponzoru, tvrtki Intercars koja je i ove godine stala uz nas,  istaknula Martina Puž, predsjednica organizacijskog odbora i tajnica AK Opatija Motorsporta.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email