Od 6. do 12. veljače nastavljaju se pojačane aktivnosti nadzora fiskalizacije na području Republike Hrvatske

fiskalizacija
06.02.2020. 19:39; ; Početna / Gospodarstvo / Od 6. do 12. veljače nastavljaju se pojačane aktivnosti nadzora fiskalizacije na području Republike Hrvatske

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje. 

Obavještavamo porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. 

Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.

U razdoblju od 6. do 12. veljače godine nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:
– G 45.20 – Održavanje i popravak motornih vozila, 
– G 47.1 – Trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama i 
– H 49.39 – Ostali kopneni prijevoz putnika, d.n.

Print Friendly, PDF & Email