NEWS

Obnovljene dvije porečke batane postavljene na javnim zelenim površinama

Baby2
27.05.2022. 18:54; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Obnovljene dvije porečke batane postavljene na javnim zelenim površinama

Upravni odjel za komunalni sustav ovih je dana završio sanaciju drvene batane izložene na zelenoj površini u ulici Gašpara Kalčića u Poreču. Izvršeno je uklanjanje i zamjena dotrajalih i oštećenih drvenih dijelova barke, te farbanje po uzoru na postojeće boje. Prije izlaganja na javnoj gradskoj površini pripadala je Dijani i Ivanu Galović koji su je 2018.g. donirali Gradu Poreču – Parenzo. Izrađena je 1986. godine kod starog majstora u Puli u njegovoj radionici.

Ovo je druga batana koja krasi javne gradske površine. Naime, i batanu „Baby“ koja se nalazi na zelenoj površini u Vialama 2011.g. Gradu je donirao Porečan Danko Poropat. Ta je batana lani renovirana po drugi put.

U sklopu obnove ovih dana i na svaku je od batana postavljena nova pločica na kojoj su ugravirani imena donatora i godina. Pločice su samo mala zahvala donatorima na njihovim vrijednim donacijama, a batane su jedan lijepi podsjetnik na ribarsku tradiciju naših krajeva.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email