NEWS
LUTRIJA T

Obnova zgrade Gornjeg vrtića donosi novu organizaciju rada, uskoro anketa o produženom radu vrtića

gornji-vrtic
17.06.2022. 11:52; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Obnova zgrade Gornjeg vrtića donosi novu organizaciju rada, uskoro anketa o produženom radu vrtića

Pročelnica nadležnog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Poreča-Parenzo Vesna Kordić i ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Divna Radola danas su medijima predstavile novu organizaciju rada vrtića Radost II, poznatog još i kao Gornjeg vrtića, čija obnova počinje idućeg tjedna.

Podsjetimo, apliciranjem na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad je ostvario pravo na dodjelu sredstava pomoći za sufinanciranje energetske obnove zgrade javne namjene sa svojstvom kulturnog dobra na adresi O. Keršovanija 14, odnosno za zgradu Radost II, u iznosu od 1.000.000,00 kuna. Nakon provedenog postupka javne nabave,  radovi unutar objekta započnu 27. lipnja.

Kako je napomenula ravnateljica Radola, zbog toga je potrebno djecu iz ovog vrtića do tog datuma premjestiti u druge vrtiće. Radovi bi trebali trajati 6 mjeseci i biti okončani krajem godine. Tako će tijekom ljetnog rada vrtića, skupine iz vrtića Radost II biti smještena u vrtiću Radost I u Ulici Rade Končara. Od rujna do prosinca djeca će biti raspoređena na dvije lokacije – sedamdesetak djece iz četiri skupine bit će smješteno u Maro klubu hotela Valamar Pinija, koji se tijekom ljeta koristi i za Ljetni kamp. Još jedna skupina od dvadesetero djece bit će smještena u zgradi Dječjeg vrtića Paperino u Varvarima. Prvi kat zgrade trenutno služi mjesnom odboru, te će biti prilagođen za potrebe vrtića do kraja izvođenja radova na Gornjem vrtiću.

Radola se zahvalila Gradu Poreču-Parenzo i Valamar Rivieri na omogućavanju prostora koji su adekvatni za djelatnost ustanove.

Pročelnica Kordić napomenula je kako, nakon izgradnje tri potpuno nova vrtića u posljednje četiri godine, te sad i obnove zgrade Gornjeg vrtića, Grad Poreč-Parenzo nastavlja sa praksom prijave izgradnje i dogradnje vrtića na dostupne natječaje za EU i nacionalna sredstva.

– Upravo pripremamo prijavu projekta izgradnje dječjeg vrtića u naselju Varvari. Riječ je o natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru Nacionalnog plana za oporavak i otpornost – Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova. Planiramo prijaviti izgradnju i opremanje ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje (područni vrtić s kuhinjom), za 8 skupina djece, a veličina objekta biti će cca 1230 m2. Rezultate očekujemo do kraja ove godine.  Također, u planu je prijava izgradnje novog dječjeg vrtića u naselju Nova Vas i dogradnja matičnog „donjeg“ vrtića Radost I, što će se prijaviti na jedan od idućih sličnih natječaja.

Naglasila je kako je cilj imati spremne projekte za prijavu na EU natječaje, kako bi osigurali dovoljan broj mjesta jer se svake godine bilježi veliki rast broja djece na upisima, a da istovremeno racionalno upravljamo proračunskim sredstvima.

Pročelnica je spomenula i anketu koja se provodi među roditeljima o iskazivanju interesa za produženi rad vrtića.

– Anketa je provedena prije par godina provedena unutar vrtića i tada nije bilo iskazanog interesa za produženi tj. smjenski rad vrtića, no kako stalno osluškujemo potrebe svojih građana, odlučili smo ove godine nanovo provesti anketu u vrtićima i među građanima, kako bismo dobili uvid u potrebe. Anketa će biti dobra polazišna točka za daljnja planiranja rada vrtića. Važno je napomenuti da dijete ne može u vrtiću po standardu biti duže od 10h, a ti i ostali detalji opisani su u anketi bit će objavljeni u anketi na gradskim web stranicama od ponedjeljka, 20. lipnja. Anketa je već podijeljena roditeljima u gradskim vrtićima Radost i Paperino.

 

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email