Obnavljanje rasvjetnih tijela u dijelu Poreča

lampadina
28.08.2015. 13:36; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Obnavljanje rasvjetnih tijela u dijelu Poreča

Na lokaciji u Novom naselju (Trg Kneza Branimira, dijelu ul. S. Kovačevića i dijelu ul. I.L.Ribara), vrši se pojačano održavanje javne rasvjete i to u smislu zamjene svjetlosnih armatura u kompletu s žaruljama kao i bojanje stupova javne rasvjete antikorozivnim premazima.
Razlog zamjene jest prvenstveno nemogućnost daljnjeg održavanja predmetne javne rasvjete, iz razloga što se navedena oprema već odavno ne proizvodi i ne postoje na tržištu zamjenski dijelovi, kao i poštivanje važeće zakonske regulative glede svjetlosnog onečišćenja.
Ugrađuju se nove svjetiljke koje su u potpunosti u skladu s važećim Zakonima i normama koje su usklađene s europskom regulativom. Novo ugrađene svjetiljke trošiti će upola manje električne energije (do sada 2×125 W ili 2×250 W, a sada su montirane svjetiljke nominalne snage 1×150 W/svjetiljci), što je ekonomski povoljnije, a ukupni dojam rasvjete i obojanih stupova znatno će pridonijeti kvalitetnijem i ljepšem boravku i stanovanju naših građana i turista u okruženju navedenih lokacija, što su uostalom i sami građani upozoravali i u više navrata tražili putem Vaših emisija. Okvirni troškovi zamjene iznose cca 50.000 + PDV.“

Radio Centar

Print Friendly, PDF & Email