Novi izgled Stancije Vergotini

IMG_3869
28.08.2015. 13:21; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Novi izgled Stancije Vergotini

Stancija Vergotini uključena je u radove u sklopu EU Projekta Poreč, te je dosad na području ovog naselja izvršeno 71% radova, odnosno ukupno 1.920 metara kanalizacijske mreže, od planiranih 2.693 metara. Početkom rujna planiran je nastavak izgradnje mreže za odvodnju otpadnih voda, a preostalo je postavljanje kolektora s crpnom stanicom, te dovršetak radova na ostalim kolektorima.

Po dovršetku izvođenja prve faze izgradnje sustava odvodnje izvršeno je asfaltiranje prometnice u središnjem dijelu naselja u dužini 710 metara, te manji zahvati na poboljšanju uvjeta prometovanja.

Uz to, početkom ove godine, u zajedničkoj akciji s HEP-om izvršena je koleracija dokumentacije i  izvođenje radova rekonstrukcije i izmještanja zračne niskonaponske mreže, čime su stanovnici naselja oslobođeni stupnih mjesta unutar svojih parcela, te je na novo izgrađenoj trasi na samom ulazu u naselje postavljena nova javna rasvjeta. Na toj je lokaciji postavljeno 10 novih svjetiljki javne rasvjete, ekološki prihvatljivih, izrađenih uz implementaciju novih tehnologija. Osim toga, na dvjema lokacijama u naselju izvršena je nadogradnja postojeće zračne javne rasvjete, te je postavljeno osam novih stupova i pripadajućih svjetiljki, prema obvezi građenja i dogradnje postrojenja po obvezi proizašloj iz uplata građana u komunalni doprinos.

Stancija Vergotini bogatija je i za novo dječje igralište, asfaltirano igralište za košarku i nove klupe, a tijekom ovog tjedna, u sklopu projekta „Parenzana Magic“ započeli su i radovi na probijanju i signalizaciji obrasle trase Parenzane od naselja Finida do Stancije Vergotini i dalje do Gulići i obilaznice, čime će trasa Parenzane na području našega grada biti kontinuirana.

Navedenim radovima St. Vergotini dobit će novi i ljepši izgled, a građani kvalitetniji i sigurniji život, posebno po pitanju pješačke komunikacije

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email