NEWS
valfresco

Obilježena 74. godišnjica smrti Joakima Rakovca

1 (14)
18.01.2019. 12:14; Učitavanja: 283; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Obilježena 74. godišnjica smrti Joakima Rakovca

Sedamdeset i četvrta obljetnica pogibije narodnog heroja, narodnjaka, i vođe antifašističkog ustanka u Istri, Joakima Rakovca, obilježena je tradicionalnim polaganjem vijenaca na njegov spomenik na porečkom trgu koji nosi ime Joakima Rakovca.

Vijence je položila delegacija Grada Poreča-Parenzo na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Nadijom Štifanić Dobrilović, a prisustvovali su i predstavnici porečke Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreča na čelu s predsjednikom Arduinom Matoševićem, predstavnici porečke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na čelu s predsjednikom Mirom Sošićem, te ostali građani, koji su minutom šutnje odali počast narodnom heroju kao i svim poginulima u narodnooslobodilačkoj borbi i Domovinskom ratu.

Rakovac je poginuo u njemačkom napadu na selo Koreniće iznad Limske drage, no već je za života, neumornim radom na podizanju naroda na ustanak te neizmjernom energijom i predanošću radu, postao legendom, te ostaje zapamćen kao neupitni primjer čestitog borca za narodnu slobodu i nesumnjivog narodnog junaka.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email