NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Obilježen Dan narcisa u Poreču: u humanitarnoj akciji za Ljubicu prikupljeno 2,216.76 eura

dan narcisa (2)
25.03.2023. 17:17; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Obilježen Dan narcisa u Poreču: u humanitarnoj akciji za Ljubicu prikupljeno 2,216.76 eura

Prve subote proljeća tradicionalno se obilježava Dan narcisa, spoj humanitarne akcije i javnozdravstvene kampanje, kako bi se povećala društvena svijest o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke i, posljedično, smanjenja smrtnosti.

Ove se godine u Poreču Dan narcisa obilježio na gradskoj tržnici, na kojoj su se uz gradonačelnika Lorisa Peršurića i njegovog tima iz Grada Poreča-Parenzo, okupili i ravnatelj Istarskih domova zdravlja Manuel Runić, dr. med. Zoran Šimurina, voditelj porečkog Doma zdravlja i glavna sestra Maja Rasnek, te ispred Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr.med. Daniela Beaković.

Humanitarnom akcijom, podjelom narcisa i balona, uz dobrovoljne priloge, tijekom dva sata za našu sugrađanku Ljubicu prikupljeno je 2,216.76 eura.

Posebno sam dirnut velikim odazivom svojih sugrađana koji su i ovaj put pokazali veliko srce. Sredstva koja smo prikupili ovom prigodom bit će dovoljna za nabavku potrebnog lijeka. Još jednom hvala svim Porečankama i Porečanima na odazivu i podršci., rekao je gradonačelnik.

Ovakve akcije su izuzetno važne jer nam omogućavaju neposredan kontakt s većim brojem građana. Ne samo da smo skupljali novac potreban za liječenje, već smo i svima koji su donirali, uručili promotivne materijale i poručili koliko su važni preventivni pregledi., rekla je Daniela Beaković, dr.med.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja Manuel Runić izrazio je zadovoljstvo da su mogli podržati ovu akciju. – Kroz direktne susrete dobije se vuvid u to koliko su građani informirani, a Porečanke su vrlo informirane i senzibilizirane., rekao je Runić, pohvalivši suradnju s Gradom Porečom, zahvaljujući čijem financiranju u Poreču imamo Savjetovalište za oboljele od raka, koje je za korisnike besplatno.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email