NEWS
VALAMAR-S-sezona

IN MEMORIAM: Mirko Jerković, dr. med. (1963.-2023.)

Mirko Jerkovic
25.03.2023. 09:12; ; Početna / Crna kronika / IN MEMORIAM: Mirko Jerković, dr. med. (1963.-2023.)

S poštovanjem i zahvalnošću opraštamo se od svog sugrađana, Mirka Jerkovića, dr.med., liječnika i stručnjaka koji je svojim predanim radom, dostupnošću i pozitivnim pristupom pomogao brojnim porečkim obiteljima, ali i gostima.

Više od 20 godina vodio je svoju privatnu polikliniku u Gortanovoj ulici u centru Poreča, prvo kao ordinaciju za turiste, koja je s vremenom postala prava poliklinika u koju su dolazili i građani Poreča i okolice, kad god se ukazala potreba.

Kao liječnik i humanist, svakom čovjeku koji ga je trebao, nastojao je pomoći. Pristupao je jednostavno, iskreno, toplo, bio je spreman otvoriti vrata svoje poliklinike u bilo koje doba, samo kako bi pomogao. Posebno je to bilo značajno ljeti, kada brojni građani rade u turizmu cijeli dan i trebala im je neka usluga brzo.

U ime svih Porečana koje je liječio, dočekivao i pozdravljao s osmjehom, utjehom i ljudskom toplinom, opraštamo se od dr. Jerkovića, stručnjaka i sugrađana, uz zahvalu za sve njegove ljudske i stručne doprinose Poreču i Porečanima te obitelji izražavamo duboku sućut.

 

Gradonačelnik Poreča
Loris Peršurić
sa suradnicima                                                                                                                   

Print Friendly, PDF & Email