NEWS

Obilježavanje Međunarodnog dana Kleefstra sindroma u OŠ Poreč

zajednička
15.09.2023. 12:44; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Obilježavanje Međunarodnog dana Kleefstra sindroma u OŠ Poreč

Živo i veselo je bilo danas u Osnovnoj školi Poreč i Posebnom odjelu koji djeluje u školi gdje je organizirano prigodno druženje povodom Međunarodnog dana obilježavanja sindroma Kleefstra i rijetkih bolesti kod djece. Ovom je prigodom u Posebnom odjelu škole organizirano obilježavanje uz igru i zakusku, te su za tu priliku učenici Odjela sami izradili plakat i za svog prijatelja sa Kleefstra sindromom izradili zvučne igračke uz pomoć voditelja.

Obilježavanju se pridružili i porečki gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicama, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnom Kordić i voditeljicama Odsjeka u tom odjelu Tihanom Mikulčić i Nadijom Štifanić Dobrilović, te ravnateljicom gradske ustanove Centra za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč i predsjednicom Društva invalida Poreč Natašom Basanić Čuš. Gradonačelnik i suradnice ovom su prilikom polaznike Posebnog odjela iznenadili poklonima, posebnim didaktičkim prilagođenim materijalima.

Međunarodni dan Kleesfstra sindroma obilježava se 17. rujna, a tim će povodom u Poreču gradska palača biti osvijetljena u ljubičastu boju u noćnim satima u noći sa subote na nedjelju.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email