NEWS
HALF MARATON S

Obilježavanje 76. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića

bulesicevo2023lanisce2
21.08.2023. 08:41; ; Početna / Kultura / Obilježavanje 76. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića

U Lanišću, u župi mučeništva bl. Miroslava Bulešića, na uočnicu 76. obljetnice mučeničke smrti, 23. kolovoza, svečano misno slavlje u 18 sati predvodit će porečki i pulski biskup mons. Ivan Štironja. Nakon mise bit će predstavljanje Duhovnog dnevnika bl. Bulešića.

U četvrtak, 24. kolovoza 2023. godine, u povodu 76. godišnjice mučeništva blaženog Miroslava Bulešića, održat će se središnje svečano misno slavlje u 18 sati u Svetvinčentu. Svečano misno slavlje predvodit će porečki i pulski biskup mons. Ivan Štironja, u zajedništvu s nad/biskupima Riječke metropolije i svećenicima.

Lanišće, mjesto mučeništva, kao i blaženikova rodna župa Svetvinčenat, ususret 76. obljetnici mučeništva b. Miroslava Bulešića održavaju duhovne pripreme prigodnim sadržajima.

Lanišće:

U nedjelju, 20. kolovoza u Lanišću, u župnoj crkvi sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile, započela je duhovna priprava za ovogodišnje obilježavanje 76. obljetinice mučeničke smrti tog našeg najmlađeg blaženika.

Duhovna priprava je započela u nedjelju, 20. kolovoza, svečanom večernjom i euharistijskim klanjanjem koje je predvodio župnik vlč. Josip Mašina. U ponedjeljak, 21. kolovoza, pobožnost krunice započinje u 17:30, a misu u 18:00 sati predvodit će don Mihovil Kurkut. U utorak, 22.08., pobožnost krunice započinje u 17:30, dok će misu u 18:00 sati predvoditi don Marko Dokoza.

Svetvinčenat:

Svetvinčenat, rodna župa bl. Miroslava Bulešića će se na 76. obljetnicu njegovog mučeništva pripraviti duhovnom pripravom 21. i 22. kolovoza. Obje večeri misu u 19 sati te nakon toga euharistijsko klanjanje predvodit će mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

 Hodočasnici pješaci

I ove će godine iz raznih djelova Istre skupine hodočasnika krenuti prema Svetvinčentu pješice. Više informacija na plakatu u privitku. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email