NEWS
Max sredina 2 nagradna igra

Obavljanje usluga aktivnog i pustolovnog turizma zahtjeva dodatnu edukaciju – Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi u HGK – ŽK Pula

Edukacija u HGK ZK Pula
04.03.2020. 18:08; Učitavanja: 64; Početna / Gospodarstvo / Obavljanje usluga aktivnog i pustolovnog turizma zahtjeva dodatnu edukaciju – Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi u HGK – ŽK Pula

Meteorologija, sigurno vođenje grupa na izlete i ture, orijentacija i kartografija, pružanje prve pomoći u prirodi, bile su teme dvodnevne edukacije za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, koja je održana u  HGK – Županijskoj komori Pula.

Edukacija koju su organizirali Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja bila je namijenjena pravnim i fizičkim osobama koje pružaju usluge aktivnog i pustolovnog turizma. Naime, na temelju Zakona o pružanju usluga u turizmu,  od 3. prosinca 2019. godine sve pravne i fizičke osobe koje pružaju ovakve usluge moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim uvjerenjem, odnosno certifikatom kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine obavljanja pojedine aktivnosti.

Biciklizam, planinarenje, jahanje, slobodno penjanje, špiljarenje, samo su neke od dvadesetak aktivnosti koje su u okviru Zajednice pustolovnog turizma HGK prepoznate kao specifične turističke usluge pustolovnog i aktivnog turizma.

Riječ je o aktivnostima koje se vrlo često odvijaju u područjima na otvorenom, ponekad neuređenom prirodnom okruženju ili u posebno uređenim i opremljenim mjestima koja zbog svojih specifičnosti mogu predstavljati rizik za učesnike – korisnike, stoga je edukacija izuzetno bitna, istaknuo je jedan od predavača iz Hrvatske gorske službe spašavanja Mladen Mužinić.

Print Friendly, PDF & Email