NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Obavijesti iz srednje škole Mate Balote Poreč uz početak nastave

ssmate
04.09.2021. 11:43; ; Početna / Obavijesti / Obavijesti iz srednje škole Mate Balote Poreč uz početak nastave
 
Poštovani učenici i roditelji,
 
Nastava počinje u ponedjeljak 06.09.2021. u 8.00 sati. Učenike/učenice pozivamo da se do 8.00 sati okupe ispred škole gdje će ih razrednici/razrednice, nakon pozdrava ravnatelja, povesti u razred.
 
Prva dva sata će učenici imati sat razrednika, a zatim se nastava odvija prema rasporedu sati do zaključno 7. sata taj dan. Raspored će biti objavljen na poveznici Raspored sati. Raspored zvona je na poveznici Nastava – Raspored zvona.
 
RASPORED ĆE BITI OBJAVLJEN NA ŠKOLSKOJ WEB STRANICI NAJKASNIJE DO NEDJELJE 05.09.
 
Učenici putnici (svi kojima je mjesto boravka udaljeno od škole 5 i više km) će prvi dan nastave od razrednika dobiti POTVRDE ZA PRIJEVOZ koje treba popuniti i vratiti u školu razrednicima na ovjeru.
 
Učenici putnici iz smjera Pula – Vodnjan – Rovinj – Rovinjsko selo – Kanfanar imaju osiguran prijevoz (Fils Pula) koji će stajati na stajalištima – polazak iz Pule u 6.15 parkiralište nove bolnice, Vodnjan Parkiralište autobusna stanica, Rovinj benzinska INA na ulazu u Rovinj, Rovinjsko selo ugibalište kod semafora, Kanfanar benzinska na ulazu na autocestu – Ipsilon.
 
Svim učenicima i učenicama želimo uspješnu školsku godinu 2021./2022.!
 
UPUTE HZJZ ZA UČENIKE – COVID-19:
 
Znakovi koji upućuju na moguću zarazu korona virusom:
  • povišena tjelesna temperatura (pod pazuhom > 37,2)
  • simptomi respiratorne bolesti – kašalj, teškoće u disanju, grlobolja, poremećaj osjeta njuha i okusa, gastrointestinalne smetnje (proljev, povraćanje i bol u trbuhu.
 
Učenik ne dolazi u školu ako:
  • Ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  • ima izrečenu mjeru samoizolacije
  • imaju saznanja da je zaraženo koronavirusom.
 
Postupanje u slučaju sumnje na zarazu:
Prilikom pojave navedenih znakova bolesti dijete/učenik ili djelatnik ostaje kod kuće, javlja se najprije telefonom izabranom liječniku obiteljske medicine, odnosno pedijatru koji odlučuje o testiranju prema liječničkoj indikaciji. O navedenom roditelj ili djelatnik telefonom obavještava ustanovu – razrednika.
Učenici su dužni povremeno izmjeriti tjelesnu temperaturu.
 
Maske su obvezne u sljedećim situacijama:
Maske je potrebno nositi pravilno na način da cijelo vrijeme prekrivaju nos i usta
u javnom prijevozu, uključujući organizirani prijevoz za učenike. Učenici i nastavnici srednjih škola, ako je riječ o ustanovi u kojoj je razmak u učionicama između učenika manji od približno 2 m, moraju nositi maske.
U našoj školi nismo u mogućnosti osigurati međusobni razmak od 2m pa svi učenici imaju obavezu nošenja maski za lice.
Izbjegava se ulazak drugih osoba/učenika u prostoriju sve dok djeca/učenici borave u njoj.
 
Prostorije u ustanovi obvezno je provjetravati više puta dnevno, svakako prije dolaska i nakon odlaska djece/učenika, i to u trajanju od najmanje pola sata te u vrijeme odmora ili na način, ako to vremenske prilike dopuštaju, da se ostavi otvoren prozor. Kad je lijepo vrijeme, preporučuje se ostaviti otvorene prozore tijekom odgojno-obrazovnoga rada.
 
Kretanje po školskoj zgradi:
Učenici se kreću po školskoj zgradi najkraćoj mogućom unaprijed utvrđenoj/označenoj ruti kretanja (primjerice, od ulaza do sobe/učionice, pri čemu je potrebno unaprijed utvrditi/označiti rutu kretanja – oznake na hodnicima škole)
 
Dezinfekcija ruku
Učenici dezinficiraju ruke prilikom ulaska u školsku zgradu pomoću dozera na ulazu.
 
Higijena ruku:
Važno je omogućiti i uvesti u rutinu redovito pranje ruku tekućom vodom i sapunom. Ruke se peru prije ulaska u svoju skupinu/učionicu, prije i nakon pripreme hrane, prije jela, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i kada ruke izgledaju prljavo. Za pranje ruku treba koristiti tekuću vodu i sapun.
 
Hranu pripremljenu u obiteljskom domu u higijenskim uvjetima svako dijete može donijeti u školu i konzumirati u školi, kao što se uobičajeno hrana donosila u školu prije pandemije.
Higijenski uvjeti podrazumijevaju pranje ruku, prije pripreme obroka, pranje namirnica tekućom vodom ako se namirnice ne mogu termički obraditi (voće ili povrće) te termička obrada namirnica. Hranu treba uredno zapakirati da se izbjegne onečišćenje u školskoj torbi. Prije konzumacije hrane, dijete treba oprati ruke vodom i sapunom.
Djecu je potrebno poticati da ne dijele hranu i pića s drugim osobama.
 
Print Friendly, PDF & Email