VALAMAR-S-sezona

Novo naselje u Selini zvat će se Vrtlići

15.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Novo naselje u Selini zvat će se Vrtlići

Predsjedniku vijeća isplatit će se za protekli mjesec plaća po koeficijentu od 0,5, a njegovom potpredsjedniku od 0,15 prosječne neto plaće u sutlovrečkoj upravi. Članovi vijeća, kao i predsjednici radnih tijela, dobivat će 300 kuna, a članovi radnih tijela 170 za prisustvovanje sjednici. Predsjedniku poglavarstva obračunavat će se mjesečna naknada po koeficijentu 1,50, a potpredsjedniku 0,75, također od prosječne plaće općinske uprave, dok će članovi poglavarstva dobivati 500 kuna po sjednici.

U nastavku sjednice imenovani su potpisnici financijskih dokumenata, a dio novog naselja prema Selini, dogovoreno je, nazvat će se Vrtlići. U Svetom Lovreču kao nazivi ulica i trgova inače se koriste toponimi. Članovi općinske vlade donijeli su zaključak da se raspiše natječaj za postavljanje štandova – sedam na Limu uz more, i pet na Pilju, i to po uvjetima koji su vrijedili i prijašnjih godina. Raspravljan je i utvrđen osnovni kostur programa za ovogodišnju feštu Lovrečeva, koja će se održavati od 6. do 10. kolovoza.

Doneseno je i više komunalnih zaključaka – da se nabave i postave rasvjetna tijela u Istarskoj ulici, proširi javna rasvjeta na parkiralištu preko puta groblja te provede natječaj za radove na zgradi u povijesnoj jezgri, budućem kulturnom središtu općine.

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email