VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

BADERLJANI RASPRAVLJALI O BUDUĆNOSTI STARE ŠKOLE I POSLOVNE ZONE

15.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / BADERLJANI RASPRAVLJALI O BUDUĆNOSTI STARE ŠKOLE I POSLOVNE ZONE

Među njima je bio i gradonačelnik Poreča, u dvojakoj funkciji – osim što ovdje stanuje, Baderna teritorijalno pripada Gradu Poreču. Predsjednik vijeća Aleksandar Tidić pojasnio je stanje i stav mjesnog odbora, nakon čega su Baderljani iznosili svoje ideje i potrebe.

Stara i prilično derutna školska zgrada mogla bi puno značiti za društveni život stanovnika Baderne. Predlaže se da prizemni dio dijelom bude namijenjen sportskim aktivnostima te da se tamo uredi polivalentna dvorana za društvena zbivanja. U gornjem dijelu mogli bi biti uredi mjesnog odbora te, eventualno, poslovne prostorije za najam. Ugostiteljska djelatnost ne dolazi u obzir. Bilo bi dobro, rečeno je, da se prostor sačuva za eventualne buduće potrebe vrtića i škole. Bilo ih je koji su smatrali da je potrebna veća prostorija za eventualne izložbe, što bi se moglo ostvariti prikladnim unutarnjim uređenjem. Naglašena je i potreba da se uredi okoliš, posebno za djecu i mlade.

Glede buduće poslovne zone, dva su velika problema – vrlo mali postotak zemljišta u gradskom vlasništvu te nedostatak detaljnog plana uređenja. Bilo bi dobro da se zona s predviđenih pet hektara proširi, a posebno treba dopremiti komunalije. Nepoznanica je i budućnost zemljišta na kojem se više od dvadeset godina nalaze objekti Viadukta. Potrebe su velike, prvenstveno domaćih obrtnika i poduzetnika, a velike su i prednosti – prvenstveno blizina Istarskog ipsilona i odlična prometna komunikacija.

– Najvažnije je znati što hoćemo, pa onda možemo sastaviti program i službeno ga uputiti Gradu Poreču, stav je većine sudionika rasprave, s čime se složio i gradonačelnik Štifanić. Sredstva za uređenje škole već su raspoređena u porečkom proračunu, a što se poslovne zone tiče, najbolje je da zainteresirani poduzetnici ispune anketne listiće o svojim potrebama kako bi se moglo početi s ostvarenjem projekta.

Mještani Baderne predložili su da Grad paralelno počne uređivati poslovne zone Žbandaj-Buići i Baderna.

V. Md., Glas Istre 15.4.06.

Print Friendly, PDF & Email