NEWS

NOVO GRADSKO PARKIRALIŠTE: Sedam milijuna moglo bi biti malo

14.04.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / NOVO GRADSKO PARKIRALIŠTE: Sedam milijuna moglo bi biti malo
356153.jpg

Novo gradsko parkiralište koje grade na gotovo tri hektara površine između groblja i županijske ceste konačno dobiva završni asfaltni sloj. Radnici i strojevi pulske Ceste rade punom parom jer je novi termin za dovršetak radova Dan oslobođenja grada, 30. travnja.
Gradilište je otvorila riječka Dira gradnja 4. srpnja prošle godine. Toj su tvrtki bili povjereni zemljani radovi i »donji stroj« parkirališta za nešto više od dva milijuna kuna, a trebali su biti dovršeni u drugoj polovici kolovoza. Radovi su kasnili, otvoreno gradilište dočekalo je zimu, iako je posao trebao biti gotov prije kraja prošle godine. Ugovor o asfalterskim završnim radovima Grad je potpisao s Cestom, ali je ona počela raditi tek nedavno jer je Dira gradnja morala najprije sanirati oštećenja nastala zbog toga što je gradilište dugo bilo izloženo vremenskim utjecajima. Uklanjan je čak i sloj zemlje i postavljen novi.
Drugi dio radova na parkiralištu koštat će 4,3 milijuna kuna, što s onim ranije ugovorenim iznosi više od 6,5 milijuna. Budući da su gradski čelnici spominjali da će za ovu investiciju odvojiti oko sedam milijuna kuna, a ostaje još ugovoriti uređenje okoliša, sedam milijuna proračunskih kuna neće biti dovoljno.
Osim toga, parkiralište se gradi na zemljištu Instituta za poljoprivredu i turizam, s kojim je Grad potpisao ugovor u kojem stoji da će u zamjenu za njegovo korištenje Grad idućih 20 godina institut godišnje sufinancirati s 300 tisuća kuna.

S.M. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email