NEWS

Novigrad: To je blues, to je blues !

07.08.2005. 00:00; Učitavanja: 65; Početna / Lifestyle / Zabava / Novigrad: To je blues, to je blues !

Za njihovog se eksplozivnog showa okupila najbrojnija publika i odlično reagirala na znalačku interpretaciju.

Među blues klasicima u osobnoj interpretaciji te autorskim kompozicijama, na njihovom se repertoaru našla i nedavno snimljena »Mr. R. C. Robinson«, posvećena Rayu Charlesu. Lambove vratolomije – one glazbene pri kojima je i glasom duetirao sa svojom harmonikom te akrobatske, na samom rubu pozornice, a zatim (uz poklič »To je blues, to je blues!«) među publikom, jednostavno nisu dopuštale odvraćanje pažnje.

Nakon njih je na scenu stupila Anna Maria Jopek, cijenjena i nagrađivana, lijepa poljska glazbenica. Brojni su utjecaji koji se osjećaju u njezinoj glazbi, prvenstveno onaj tradicionalnih poljskih melodija, iako je jazz za nju najbitniji. Pjevala je na poljskom i na engleskom jeziku na kojemu je prvi put snimila album prije dva mjeseca. Iako je očito posebno za nju došla grupa vatrenih obožavatelja, publika, koja ni u jednom trenutku nije uspjela ispuniti Veliki trg, za njenog se nastupa značajno prorijedila.

A početak je označio vatromet, pozdrav voditelja Karmele Vukov Colić i Mirka Fodora te raspoloženi nastup riječke ženske vokalne skupine Rivers koja je promovirala svoj prvi album s obradama gospel klasika i popularnih pop, rock, metal hitova («Lopov Jack«, »Wake me up before you go go«, »Thunderstruck«…) interpretiranih u duhu gospela, uz jazz i blues pristup.

Večerašnju završnu večer obilježit će hvaljena norveška grupa Beady Belle koju mnogi s nestrpljenjem očekuju, gitaristički virtuoz iz Verone Luca Olivieri, zagrebački Baobab koja izvodi svoj jazz-rock, funk i fussion te domaći cover band Saxet. Koncert na Velikom trgu započinje u 21.30, a zatim se glazba i dobro raspoloženje do ranih jutarnjih sati sele podno gradskih zidina, u Hemingway bar. Music Nights & Days je ove godine prvi put moguće pratiti na Internetu u živo, a informacije o svim izvođačima pronaći na adresi www.amicitia.hr/festival_novigrad.

K. FLEGAR,Glas Istre 7.8.2005.

Print Friendly, PDF & Email