NEWS

Novi vrtić u Varvarima trebao bi biti dovršen do kraja 2024. godine – potpisani ugovori sa izvođačima

na potpisivanju ugovora
28.11.2023. 13:55; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Novi vrtić u Varvarima trebao bi biti dovršen do kraja 2024. godine – potpisani ugovori sa izvođačima

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i Tomislav Bolotin, direktor tvrtke Magnum Supra d.o.o. iz Dubrovnika u ime izvođača, te u ime voditelja projekta, tvrtke Singrad d.o.o. iz Poreča Vladimir Sladonja, kao i Marinko Prostran, direktor tvrtke stručnog nadzora Kling d.o.o. iz Liča, potpisali su danas ugovore o izvođenju radova, nadzoru i vođenju projekta gradnje novog dječjeg vrtića u Varvarima. Tvrtke su odabrane kao najpovoljnije putem provedenog postupka javne nabave.

Potpuno novi vrtić i jaslice u porečkom prigradskom naselju Varvari, u blizini boćarskog igrališta, moći će primiti oko 150 djece vrtićke i jasličke dobi , što će biti još jedan veliki korak u nastojanjima Grada da svoj djeci u Poreču omogući jednake uvjete za rast i obrazovanje.

– Kao što smo i najavili, nastavljamo ulagati u naše najmlađe. Nakon novih vrtića u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju, te energetske obnove zgrade Gornjeg vrtića, pred nama su izgradnja vrtića ovog u Varvarima i još jednog novog Novoj Vasi, te daljnje korištenje prostora Maro kluba u Špadićima. Ovdje govorimo o više od 300 novih mjesta u vrtićima do 2025. godine, po čemu vjerujemo da smo među rekorderima u Hrvatskoj. Naš grad, na sreću, bilježi stalni porast broja rođenih beba, a to nas jako veseli, komentirao je gradonačelnik.  

Bolotin, direktor tvrtke izvođača radova, rekao je da su za radove spremi, ekipirani, te s Gradom Porečom i ostalim dionicima očekuju dobru suradnju i te bi radovi trebali teći očekivanom dinamikom. Iskustva, već imaju dodao je, a trenutno rade na još jednom vrtiću i to u Zagrebu

Podsjetimo, uspješnom prijavom projekta, Gradu Poreču-Parenzo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dodijelilo 1,45 milijuna eura (10,9 milijuna kuna) bespovratnih sredstava za dogradnju i opremanje novog dječjeg vrtića i jaslica u Varvarima, dok će preostali dio financirati Grad Poreč-Parenzo.

Očekuje se, bude li sve išlo po planu, da će novi vrtić i jaslice u Varvarima otvoriti svoja vrata krajem 2024. godine.

Inače, Grad paralelno radi na izgradnji još jednog vrtića, u prigradskom naselju Nova Vas, za koji će ugovor o izvođenju radova potpisati kroz nekoliko dana, a radove financira Grad Poreč-Parenzo.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email