NEWS
HALF MARATON S

Novi vjetrovi u kamping potražnji : PREMIUM parcele

20220913_131510
22.01.2024. 14:58; ; Početna / Gospodarstvo / Novi vjetrovi u kamping potražnji : PREMIUM parcele

U posljednje vrijeme pojavio se novi trend u potražnji za kamping uslugama odnosno novi segment potražnje kampista koji će tražiti i velike promjene na Poreštini.  
Radi se o gostima koji traže parcele kao do sada, ali s većom površinom i ekipiranu s određenim servisom i uslugama. Konkretno traži se sve više parcele koje smo kod nas nazvali PREMIUM, a koje sadrže sanitarnu kabinu za isključivo korištenje vlasnika parcele i stanovitim elementima ponude kao: vlastiti hladnjak uz,  naravno, priključak na struju, voda, odvod i pored svega besplatni internet.

Zaključno – traži se veći komoditet. Ovaj novi klijent spreman je platiti puno više za veću kvalitetu i komfort. Radi se zapravo o jednoj novoj tedenciji koja će tražiti revitalizaciju kamping ponude s parcelama “ a la carte”  dozvoljavajući tako veće povećanje cijena i svakako puno veći profit i iskorištenost kampova te na kraju i kvalitetnije bilance.

Recimo i na kraju da je to veliki izazov za hrvatsku kamping ponudu jer je 60 % svih naših kampova u parcelama, a čija kvaliteta ne odgovara ovim zahtjevima novog klijenta. Ove usluge s vlastitim sanitarnim čvorom i hladnjakom danas posjeduje jedva 1% naših kampova. No to će tražiti i rekategorizaciju kamping usluga koja je već dobrano zastarjela jer je tržište potražnje daleko ispred, a period prilagodbe i revitalizacije nije adekvatno primjereno potražnji.

Jerko Sladoljev, TOP Camping

Print Friendly, PDF & Email