NEWS

NOVI OBLIK SKRBI ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE „MEDICINSKI KREVET U KUĆU SVAKOG TEŠKOG BOLESNIKA“

29.09.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / NOVI OBLIK SKRBI ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE „MEDICINSKI KREVET U KUĆU SVAKOG TEŠKOG BOLESNIKA“
164DAY_OLDER-PERSONS.jpg

Na gradskoj tržnici u Poreču u subotu, 01. listopada u vremenu od 10 do 12 sati, održat će se prigodni program besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka i predstavljanje novih oblika skrbi za starije i nemoćne na području Grada Poreča – „Medicinski krevet u kuću svakog teškog bolesnika“.

Grad Poreč u okviru skrbi za bolesne starije i nemoćne osobe i to putem programa „Hospicij – kućna skrb“ i budućeg Gerontološkog centra Poreč organizira posudbu ortopedskih pomagala teškim bolesnicima. Radi se o električnim medicinskim krevetima sa madracima i ormarićima za hranjenje te foteljama sa kolicima.

Ovim programom Grad Poreč želi pružiti veću kvalitetu života svojim sugrađanima koji su u potrebi i kojima je u njihovoj teškoj situaciji potrebna pomoć zajednice. Ortopedska pomagala dobivena donacijom čine osnovu buduće Posudionice ortopedskih pomagala te se osobama koje su u potrebi želi omogućiti da se i u svojim vlastitim domovima približe standardima bolničke opreme i time se njima i njihovim ukućanima olakša njega i briga oko teškog bolesnika.

Također, ovo je i poruka svim starijim ljudima da će naša lokalna zajednica iskoristiti sve svoje resurse radi što učinkovitijeg pružanja raznih oblika pomoći starijim osobama i njihovim obiteljima. Naš je cilj da se starijim osobama osigura što kvalitetniji život, te ekonomska, zdravstvena i socijalna sigurnost. Živimo u društvu u kojem je udio starijih iz dana u dan sve veći, te je važno da starije osobe žive aktivno i da što dulje ostanu vitalne te tako pridonesu rastu zajednice prema svojim mogućnostima, iskustvu i pozivu.

Vrijedna donacija ortopedskih pomagala dar je Direzione dell Ospedale Civico iz Lugana u Švicarskoj, a omogućili su je svojim posredstvom gosp. Andrea Compagnoni iz Lugana i gosp. Nevio H. Baćac iz Centra za pomoć i njegu Pula.

Posudba električnih medicinskih kreveta sa madracima i ormarićima za hranjenje te fotelja sa kotačima je besplatna, uz obvezu da se ova ortopedska pomagala vrate kada korisnici više ne budu imali potrebe za njima.

Pozivaju se osobe kojima su ova ortopedska pomagala potrebna, a za to posjeduju potrebnu medicinsku dokumentaciju da se jave na broj telefona 423-282.

TKO?

GRAD POREČ želi pružiti veću kvalitetu života

KOME?

SVOJIM SUGRAÐANIMA koji su u potrebi i kojima je u njihovoj teškoj situaciji potrebna pomoć zajednice

KAKO?

PUTEM PROGRAMA „HOSPICIJ – KUĆNA SKRB“ Poreč i budućeg Gerontološkog centra Poreč organizira

ŠTO?

POSUDBU ORTOPEDSKIH POMAGALA-Posudba električnih medicinskih kreveta s madracima i ormarićima za hranjenje te fotelja s kotačima je besplatna, uz obvezu da se ova ortopedska pomagala vrate kada korisnici više ne budu imali potrebe za njima.

GDJE?

Pozivaju se osobe kojima su ova ortopedska pomagala potrebna, a za to posjeduju potrebnu medicinsku dokumentaciju da se jave na broj telefona 423-282.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email