NEWS
VALAMAR-S-sezona

Novi iskorak vrsarske škole u ICT budućnost

09.05.2017. 09:14; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Novi iskorak vrsarske škole u ICT budućnost
ict-stol

Nakon što je Osnovna škola Vladimira Nazora iz Vrsara, uz pomoć lokalne zajednice, opremila sve učionice “pametnim pločama”, u naredne dvije godine planira i u sve učionice nižih razreda, od prvog do četvrtog, uvesti najsuvremenije “pametne stolove”. U najopremijenijoj školi visokom tehnologijom u Hrvatskoj, školi bez kreda i spužvi, već je instaliran jedan interaktivni stol, a drugi stiže najkasnije do 15. svibnja. Preostala dva stola namjeravaju, kroz sponzorstvo lokalne zajednice, nabaviti do početka 2017./2018. školske godine.
Interaktivni pametni stolovi su svojom programskom podrškom u potpunosti prilagođeni suvremenoj obradi nastavnih sadržaja u nižim razredima iz svih predmeta. Ono što ih čini posebnim je mogućnost istovremenog pristupa grupi od osam učenika.

– To će učiteljima omogućiti uvođenje najsuvremenijih metoda poučavanja što će djeci nastavu učiniti još interesantnijom, atraktivnijom i kvalitetnijom. Dovršavanjem ovog projekta postali bismo jedina škola u Hrvatskoj koja u nižim razredima koristi “pametne stolove”, najsuvremenije ICT opreme namijenjene poučavanju i transferi ranju znanja i nastavnih sadržaja, poručio je ravnatelj Esad Mujaković.

Z.S. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email