NEWS
valfresco

Novi asfalt u Lindarskoj i uređenje puta u Vrsarskoj ulici, oborinska odvodnja uz novouređenu plažu u Špadićima

Vrsarska
15.05.2019. 13:56; Učitavanja: 183; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Novi asfalt u Lindarskoj i uređenje puta u Vrsarskoj ulici, oborinska odvodnja uz novouređenu plažu u Špadićima

Grad Poreč-Parenzo nastavlja s uređenjem prometnica u svim mjesnim odborima, pa su tako ovih dana u Gulićima, u Lindarskoj ulici završeni radovi na asfaltiranju prometnice. Ukupna dužina asfaltirane ceste je 150, a širina 5 metara, odnosno ukupna površina 750 metara kvadratnih. Radove na asfaltiranju ulice izvela je tvrtka Cesta d.o.o. Pula u sklopu ugovora za izvođenje asfalterskih radova za 2018. i 2019. godinu

U Vrsarskoj ulici u naselju Čimižin, u tijeku je izvođenje zemljanih radova i nasipavanje tamponskog kamenog materijala kako bi se omogućio pristup parcelama gdje je predviđena gradnja stambenih građevina. Ukupna dužina uređene prometne površine, odnosno makadamskog puta je 300 metara, a širina 4 metra. Radove izvodi obrt Vežnaver. Gradski upravni odjel za komunalni sustav pristupio je uređenju prometnih površina predviđenih za cestovni promet sukladno prometnom rješenju Urbanističkog plana uređenja dijela stambenog naselja Čimižin.

Uređenje gradske plaže u uvali Sergulje u naselju Špadići – Materada napreduje punom parom, a kako bi se što kvalitetnije uredio i okolni prostor te zaštitila površina plaže, na prometnici koja prolazi uz plažu pri kraju je i dogradnja postrojenja oborinske odvodnje. Interpolacijom slivnih rešetki na pješačkom prilazu k samoj plaži, spriječit će se prodor oborinskih voda na površinu plaže tijekom jačih oborinskih nevremena, posebice tijekom ljetnih turističkih sezona kada je plaža najviše korištena kako od stanovnika naselja Špadići i Materada, tako i od brojnih turista.

Temeljem Ugovora o građenju radove izvodi gospodarski subjekt GRIP JURIČIĆ d.o.o. Pazin, a ukupna vrijednost radova iznosi nešto više od 24 tisuće kuna + PDV., a investitor je Grad Poreč-Parenzo.

Podsjetimo, plaža Špadići osma je gradska plaža u proteklih pet godina koju je Grad Poreč-Parenzo uredio, a dovršetkom radova plaža će dobiti novouređeno sunčalište od betona i škrilje s novim završnim pokrovom, dio nogostupa uz glavnu prometnicu, ‘zelene džepove’ s grmljem i raslinjem mediteranskog karaktera u obliku žardinjera, plaža će se dohraniti kamenim oblutcima, dotrajale ograde zamijenit će se novima, postavit će se pametna klupa s wi-fijem, ugraditi dva ‘pametna’ tuša te kante za razvrstavanje otpada, a postojeći objekt pretvorit će se u sanitarni čvor (muški, ženski i za osobe s invaliditetom).

U projektu se posebno vodilo računa o osobama s invaliditetom, pa će se u sklopu radova za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću izraditi pristup moru, jedna od dvije novouređene svlačionice bit će prilagođena navedenoj skupini, a na plaži će se ugraditi i taktilne površine za osobe s invaliditetom i slabim vidom.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email